A Fidesz csepeli szervezete, a sajtón kerül, választási megállapodást ajánl a korábban, a Fideszből kizárt regnáló polgármesternek. Borbély Lénárd, a Németh Szilárddal való konfliktusa miatt került ki a pártból. Azóta a rezsibiztos, közösségi oldalán, durva támadást indított a csepeli polgármester ellen.

Választási megállapodás

A csepeli Fidesz-KDNP a baloldal hatalomra kerülésének megakadályozása érdekében önkormányzati választási megállapodást javasol Borbély Lénárdnak – közölte a Fidesz csepeli szervezete hétfőn. Azt írták: „ennek érdekében félre kell tennünk minden vélt vagy valós ellentétet, múltbéli és jelenlegi sérelmet, az egyéni érdekeket. Tennünk kell érte, és komolyan kell vennünk, hogy nekünk Csepel az első!”  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Ez a javaslatuk

A pártszervezet azt javasolja: Borbély Lénárd vagy Dudás Zoltán polgármesterjelölt lépjen vissza a másik javára. A visszalépett polgármesterjelölt a tizenkettőből hét egyéni képviselői körzetet nevezhet meg, ahol az induló polgármesterjelölt visszalépteti saját jelöltjeit – írták, hozzátéve, egyetlen egyéni képviselői körzetben sem indulnak egymás ellen.Közölték: a jelölőszervezeteik külön-külön választási listát állítanak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem működnek együtt a baloldallal

„Kijelentjük és garanciát vállalunk, hogy az önkormányzati választás során nem működünk együtt Gyurcsány és Soros kitartottjaival, a baloldallal. Viszont nem kampányolunk egymás ellen” – olvasható a pártszervezet közleményében, amelyben kiemelték azt is, hogy „az önkormányzat jövőbeni összetételét és hatalmi viszonyait kizárólag a csepeli választópolgárok dönthetik el a szavazófülkében. A választók akaratát elfogadják és tiszteletben tartják”.

Megszólalt a polgármester

Borbély Lénárd közösségi oldalán reagált a helyi Fidesz közleményére: „Ma a sajtón keresztül politikai paktum megkötésére kaptam üzenetet olyan emberektől, akik az utóbbi időben sajnos sok támadást intéztek Csepel érdekeivel szemben” – írta Csepel polgármestere.

Az ellenzékkel együtt szavazott a Fidesz

„A csepeli Fidesz-DK-MSZP-Momentum pártjai alig pár hete, közösen szavaztak a csepeli költségvetés ellen, ami máris kézzel fogható veszteséget okozott a kerületieknek. Azt, hogy ki hol áll, mindenkinek a tettei mutatják meg”.

Jövőt épít

Borbély Lénárd azt írta, hogy továbbra is azon dolgozik, hogy a „múlt ne térjen vissza a kerületbe, hanem a jövőt építsük közösen a megkezdett úton. A párbeszéd és a megbékélés fontos, de csak akkor, ha Csepel jövőjét és az itt élő emberek boldogulását szolgálja. Nekem mindig Csepel volt és Csepel lesz az első!”

Durván támadják egymást

Borbély Lénárd és Németh Szilárd között régóta konfliktus van. A jelenlegi polgármester azt állítja, hogy a rezsibiztos  a kerület értékes területeit a saját alapítványába akarta kiszervezni, amelyet az önkormányzat megakadályozott. Többek közt ezért is, Németh Szilárd feloszlatta a helyi Fidesz csoportot, ezzel pedig automatikusan kizárta a pártból a fideszes polgármestert. Azóta durva támadást indított Borbély ellen, közösségi oldalán, szinte naponta kritizálja Csepel polgármesterét. „Szálljon le a magas lóról, hagyja békében működni az akadémiát” – újabb konfliktus Csepelen, ezúttal a birkózók keveredtek bele a politikai csatába

Németh Szilárd egyik posztja

Forrás: Facebook/Németh Szilárd

Függetlenként indul

Az újjáalakult Fidesz alapszervezetbe pedig nem vették fel Borbély Lénárdot. A polgármester ezután jelentette be, hogy az önkormányzati választásokon függetlenként indul újra. A Fidesz pedig két hete jelentette be, hogy Dudás Zoltánt indítja.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: BPK montázs