Zseniális ötlettel állt elő egy budakalászi gyermekorvos, aki február eleje óta nem állít ki igazolásokat. Ehelyett azt kéri, hogy a szülők nyomtassák ki a weboldalán található igazolást, melyen az áll, hogy a gyermekük betegség miatt hiányzott, de már tünetmentes, majd ezt aláírva juttassák el az iskolának.

Túl nagy teher

Dr. Tordas Dániel azért hozta meg ezt a döntést, mert úgy gondolja, hogy a gyermekek számára kiállítandó orvosi igazolás túl nagy terhet jelent a gyermekorvosok számára, legalábbis adminisztrációs szempontból, így pont attól veszi el az időt, ami igazán lényeges lenne, vagyis a gyógyítástól. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nyilatkozat

„Büntetőjogi felelősségem tudatában nyilatkozom arról, hogy gyermekem ……..-tól …….-ig betegség miatt hiányzott. A gyermeken a mai napon nem észlelhetőek az alábbi tünetek: láz, torokfájás, orrfolyás, hányás, hasmenés, bőrkiütés, sárgaság, bőrgennyedés, váladékozó szembetegség, gennyes fülfolyás, a gyermek tetű- és rühmentes” – olvasható a gyermekorvos oldaláról letölthető igazolásban – írja az Eduline.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

FRISS!

Ezt mondja az orvos

Az orvos azt is hangsúlyozza, hogy a háziorvoshoz való járás rendjén nem akar változtatni, csak attól a a „rendszerváltás előtti időkből rajtuk maradt, teljesen indokolatlan jogszabályon” szeretne változtatni, ami túl sok időt vesz el az orvosok idejéből.

Ezt szeretnék elérni

„Azt szeretnénk, hogy a szülő a gyermeke betegsége esetén forduljon a választott orvosához, hogy valódi orvos-beteg párbeszéd valósulhasson meg, ne pedig adminisztratív kötelezettség teljesítés, jogi számonkérhetőség egy, a szakma szabályai szerint is betarthatatlan rendelet miatt” – írja Facebook-posztjában a doktor.

Tesztelték a rendszert

A posztból az is kiderül, hogy február elejétől két hétig tesztelték a rendszert, eddig pedig semmiféle negatív visszajelzés nem érkezet, éppen ezért folytatni fogják a megkezdett innovációt.

Itt a teljes poszt:

Továbbra is ellátnak mindenkit

“Mi továbbra is ellátunk mindenkit (igazolt COVID-19 fertőzöttet is), akinek valódi orvosi segítségre van szüksége, nem csak erre a közokiratra!Együttműködésüket és megértésüket köszönjük!” – zárul a gyermekorvos posztja. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Freepik