Manapság a nők szépségápolási rutinjának alapvető eleme a szőrtelenítés. A többség pedig ezt minden zokszó nélkül el is végzi addig, amíg a szálak csak a “szokásos” helyeken, tehát a karokon, lábakon, hónaljon és a szeméremtájékon bukkannak fel.

Ám ha az arcon, például az állon vagy az ajkak felett is megjelennek, az már aggodalomra ad okot és jogosan, hiszen tényleg nem normális jelenség. A kezelésre szerencsére léteznek olyan hatásos módszerek, mint például a Helia-D Kozmetikai Szalon IPL szőrtelenítés szolgáltatása, de mindenképp foglalkozni kell a háttérben meghúzódó okokkal is.

Miért szőrösödhet a nők arca?

Azzal még nincs semmi gond, ha nőként apró, színtelen szőrszálakat, kis pihéket fedezel fel az arcodon. Az viszont már problémás, ha sötét színű, vastag szálak jelennek meg, mint amilyenek a férfiakra jellemzőek. Ez ugyanis arra utal, hogy a szervezetben felborult a hormonok egyensúlya.

A szőrösödésért a tesztoszteron nevű férfi hormon felelős, ami kis mennyiségben természetes módon a nők szervezetében is megtalálható, ám a női nemi hormon, az ösztrogén sokkal nagyobb mennyiségben van jelen. 

Ám ha bármely okból ezek a szintek eltolódnak, akkor a tesztoszteron túlsúlyba kerül, ennek jeleként tapasztalható a férfias jellegű szőrösödés az arcon. Persze azért annyira nem szokott súlyos lenni a helyzet, hogy egy nő komplett bajuszt és szakállat növeszt, de legyünk őszinték, már egy tucatnyi látványos, fekete szőrszál is igencsak rombolóan hat az önbizalomra. 

Hogyan lehet eltüntetni ezt a nemkívánatos szőrzetet?

Erre többféle módszer is létezik, melyek hatásossága nagyban különbözik egymástól. Próbálkozhatsz a férfiak legfőbb eszközével, a borotvával. Igaz, hogy ez a megoldás gyors és egyszerű, viszont a szálak hamar visszanőnek, hiszen csak a bőrből kiálló részt vágod le. A szőrtelenítő krém szintén nem tekinthető tartósnak, ráadásul az arcon a bőr érzékenyebb, így irritációt, kiütéseket okozhat.

Ha gyökerestől szeretnéd kitépni a szálakat, akkor használhatsz gyantát vagy szemöldökcsipeszt. Néhány kósza szál esetén a csipesz praktikusabb, ha viszont sok van belőle, akkor a gyantával hamarabb tüntetheted el őket. A hatásuk 2-3 hétig tart, ekkor kezdenek el kinőni az új szálak. A legnagyobb hátrányuk eme módszereknek az, hogy eléggé fájdalmasak, ráadásul meg kell várni, hogy a szálak hosszabbra nőjenek, mert csak így tudnak beletapadni a gyantába. 

A leghatásosabb módszer viszont az IPL szőrtelenítés, ami ráadásul fájdalommentes is. A villanófény hatására hosszú hónapokig elbúcsúzhatsz a szőrszálaktól, ha pedig időnként fenntartó kezeléseken veszel részt, akkor lényegében nem is nőnek vissza.

Ne csak a szőrszálak eltüntetésére fókuszálj!

Ahogy cikkünk elején kitértünk rá, nőknél az arc szőrösödése hormonális egyensúlyzavart jelez, ez pedig testszerte számos komoly szövődményt okozhat, így a tüneti kezelés mellett fontos a kiváltó okot is megszüntetni. Ezzel a területtel az endokrinológus szakorvosok foglalkoznak.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a heliadszalon.hu oldalt működtető cég. Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják olvasóink a Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak.