Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője arról írt a mai házbizottsági ülés után, hogy „Novák Előd betiltaná a Coca-Colát a parlamentben az »LMBTQ-lobbi« miatt”. A Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője, alelnöke válaszolt lapunk kérdésére a javaslattal kapcsolatban.

Betiltaná a Coca-Colát

„Nemrég ért véget az Országgyűlés házbizottsági ülése, ami nagyon érdekesen sikerült. Úgy tűnik ugyanis, hogy a Mi Hazánk a kegyelmi botrány és a Völner–Schadl–Varga–Rogán ügy árnyékában a »valóban fontos« kérdésekkel foglalkozik: Novák Előd betiltaná a Coca-Colát a parlamentben, mert szerinte a cég az »LMBTQ-lobbi« tagja.A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Szúrja a szemét

Novák Előd a bizottásgi ülésen azt mondta, hogy szúrja a szemét, ha a kólásüvegre néz, és kéri, hogy a beszerzéseknél kerüljék a céget. Bedő Dávid megjegyezte: „Örülünk, hogy munkájukkal Novák Előd és a Mi Hazánk emelik a magyar közélet színvonalát”.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Szövegértési problémák

„Sajnálom, hogy Bedő Dávidnak az Országgyűlés LMBTQ-tagozatának vezetőjeként csak ez ragadt meg, pedig például a jóval fontosabb alkotmánybírósági választást is szorgalmaztam, miután csak a Mi Hazánk jelölt alkotmánybírót a határidőig” – mondta az Indexnek az üggyel kapcsolatban Novák Előd.

Mulasztások orvoslása

A Mi Hazánk képviselője azt is mondta, hogy „továbbá ma is sürgettem a Házbizottságban az alkotmányos mulasztások orvoslását, miután számos lejárt határidejű feladatot hiába szabott az Országgyűlésnek az Alkotmánybíróság, a fideszes többségnek és a baloldalnak sem fontos ez”.

Kövér László is nyitott rá

„Bedő Dávidnak szövegértési nehézségei is vannak (pedig megkapta írásban is a mai ülés jegyzőkönyvét), mert nem mondtam olyat, hogy be kéne tiltani, pusztán a közpénzből való beszerzéseknél és a reprezentatív eseményeken való felszolgálásnál javasoltam kerülni a Coca-Colát mint az LMBTQ-propaganda egyik fő támogatóját. Javaslatomra nyitottságot is mutatott a házelnök”.

Coca-Cola kampány

A Coca-Cola 2019 augusztusában, a Sziget Fesztivál felvezetéseként indította el a kampányát, amelynek keretében háromféle plakáton egy-egy kólát ivó pár szerepelt: egy hetero- és két homoszexuális.

Kiborult a fideszes képviselő

A hirdetések láttán a fideszes Boldog István bejelentette, hogy bojkottálni fogja a kólaivást, a kormányoldal médiája is elítélte a plakátokat, amelyek eltávolításáért online petíció is indult. Többen ugyanakkor – köztük például Alföldi Róbert – kiálltak mellette.

A gyárnál tiltakoztak Novákék

A Mi Hazánk a Coca-Cola dunaharaszti gyára előtt tiltakozott. Az üzem bejáratát is megpróbálták lezárni. Novák Előd pedig a demonstráción vak, rákos, pedofil emberekhez hasonlította a melegeket.

Lecserélték a plakátokat

A Coca-Cola előbb közleményben magyarázta a kampány lényegét, majd néhány nappal később lecserélte a kifogásolt plakátokat. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Novák Előd – Forrás: MTI/Kovács Tamás