Több ezren tüntettek a Budai várban a Sándor-palota előtt. Novák Katalin köztársasági elnök lemondását követelték, miután a köztársasági elnök kegyelmet adott egy olyan férfinak, aki leplezni akarta, hogy a bicskei gyermekotthon igazgatója leszo.atja magát az ott élő, kiszolgáltatott helyzetben lévő fiúkkal. Amikor ez kiderült, az igazgatóhelyettes bezárta az irodájába a fiúkat és megfenyegette őket, vallomásuk visszavonására kényszerítette őket. Novák Katalin ennek az igazgatóhelyettesnek adott kegyelmet. Azóta ez a férfi ismét iskolában tanít. A pedofil igazgató egyik áldozata nem tudta feldolgozni a történteket és 16 évesen öngyilkos lett. Novák kegyelmi döntését közfelháborodás követte, ezrek tüntettek a hivatala előtt és a lemondását követelték. Összegyűjtöttük a helyszínen készült videókat, hogy neked ne kelljen sokat keresgélned a neten.

Egymás után lépnek le az elnök emberei

Novák Katalin lemondását követleik péntek este a Várban. A mai nap folyamán egymás után határoldtak el Nováktól a tanácsadó testületének tagjai. Elsőként Gundel Takács Gábor lépett, majd Tomán Szabina és Szörényi levente határolódott el. Az ismert énekes Novák lemondását is kilátásba helyezte. Nem sokkal később a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője, Kocsis Máté is lényegében elhatárolódott a köztársasági elnöktől. A sajtóba olyan információk szivárogtak ki, hogy Orbán Viktor elengedte Novák Katalin kezét.

Zéro tolerancia

Egy biztos, az alig két éve hivatalban lévő Novák Katalin nincs könyű helyzetben. Schmidt Pál volt köztársasági elnök ennél kisebb dolog miatt mondott le. Ő hazudott a diplomamunkájáról, Novák viszont egy pedofilt védő embert mentett fel. Ez különösen kínos annak a kormánypártnak, amelyik évek óta zéró toleranciát hirdet a pedofílokkal szemben. Alább összegyűjtöttük a tüntetésen készült élő videókat, neked már nem kell keresgélned a neten, itt vannak a legnézettebbek:

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kiemelt kép forrása: részlet a fenti videóból