Kiborult a MÁV-ra Sebestyén Balázs, miután a MÁV közölte a múlt hét végén, hogy csak az utazzon vonattal, akinek nagyon szükséges, mert elképzelhető, hogy a nagy meleg miatt fennakadások lehesznek. A Rádió 1 műsorvezetője szerint egyenesen abszurd, amit a vasúttársaság csinált.

A MÁV közleménye

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, múlt szombaton a MÁV közleményben kérte az utasokat, hogy csak akkor utazzanak vonattal, ha nagyon muszáj. A vasúttársaság a nagy meleggel indokolta, hogy fennakadások lehetnek és emiatt az utasok elkéshetik a csatlakozásukat, vagy csak később érnek oda a célállomásra. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Reagált Balázs

Erre reagáltak Sebestyén Balázsék a Rádió 1 reggeli műsorába. A műsorvezető ezt mondta: „Szeretem a MÁV-ot, mert előre szóltak, hogy csak az utazzon vonattal, akinek feltétlenül szükséges. Na, most kérdezem én: miért utaznék vonattal, ha nem lenne szükséges? Mert szórakozom? Mert szeretek nyílt pályán állni? Vagy mert van 3 autóm, de elfogyott a nafta? Miért mennék vonattal, ha nem azért, mert fontos?”

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A MÁV egy szolgáltatás

Balázs szerint a MÁV egy szolgáltatás, „hogy elvigyen A-ból B-be. Majd felhívják a figyelmet, hogy ne használjam őket. Értitek, ez milyen abszurd? Mintha azt mondaná az autópálya-kezelő, felejtse el hétvégén az autópályáinkat”.

Megkérte az utasokat

Majd így folytatta: „A MÁV már megkéri az utasokat, hogy hagyjanak minket békén, van elég bajunk. Ha igénybe vesznek, szívni fognak. Nincs kedvünk elvinni és nem is tudunk. Mindenki tudja, hogy rossz állapotban vannak a sínek, lángolnak a mozdonyok, késnek a vonatok, nyilván csak akkor vonatozol, ha nincs más megoldás. Ez már elmúlt, hogy Kelenföldön felülsz a családdal, a gyerekek fogják az ablakot, és mondják, ott a Balaton!”

Két tűzeset

Nem sokat tévedett a MÁV, amikor előre jelezte, hogy baj lesz, mert múlt szombaton Karcagon egy mozdony gyulladt ki, utána nem sokkal egy tehervonat kocsijában keletkezett tűz.

Felsővezeték szakadás

Budaörs és Biatorbágy között leszakadt a felsővezeték, emiatt akadozik a közlekedés a vonalon, írta a MÁV kedden. A felsővezeték-szakadás miatt nem volt vonalfeszültség, így a villamosvontatású vonatok mindegyike megállásra kényszerült az állomások között.

Két tehervonat közé szorult

A Keleti pályaudvarról 15:30-kor München felé elindult 68-as Railjet járat utasai is pórult jártak. Az ők vonatuk a felvősvezeték szakadás miatt két tehervonat közé szorult.  

Panaszkodott az utas

 „A délutáni müncheni vonat lassan két órája áll a semmi közepén. Az utasokat nem engedik le a vonatról, a vécét nem használhatják, annyi víz és élelem van náluk, amennyit magukkal vittek, légkondi nem működik, nagyon meleg van. A térségben alig van térerő, az 55 éves édesanyám és a társasága a vonaton rekedtek sok másik utassal, a telefonjukat sem tudják tölteni” – írta a Telexnek egyik olvasójuk.

Visszahúzták Budaörsig

A vasúttársaság később egy dízelmozdonyt küldött a helyszínre, ami a Railjet-szerelvényt és a mögötte várakozó tehervonatot összekapcsolva húzta vissza Budaörsig. 

Átszállították az utasokat

A Railjet Budaörstől Bicskéig a másik vágányon közlekedett, onnan utasai a Bicskéről Sopronba induló Soproni Közgáz IC-vel (IC 946) utazhattak tovább Győrig.

Újra át kellett szállniuk

Győrtől az Ausztria felé utazók a 65 perces késéssel közlekedő következő Railjettel utazhattak tovább. Győr állomáson az utasoknak ásványvizet biztosított a vasúttársaság. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Sebestyén Balázs – Forrás: youtube.com/Index