Nyolcszor annyi pénzt kapott szállodáira Mészáros Lőrinc, mint amennyi a teljes Pest megyei szállodaiparra jut. 83 milliárdot már szétosztott az állam a szállásadók közt, de ebből sem kapott mindenki.

Újabb gazdaságvédelmi intézkedésként a Pénzügyminisztérium hazai forrásból indít szálláshelyek fejlesztését és bővítését támogató pályázatot 2 milliárd forint keretösszeggel Pest megyei vállalkozások részére.

Pest megye az uniós előírások miatt a hasonló fejlettségű megyékhez képest kevesebb uniós fejlesztési forráshoz jut hozzá, ezért a kormány 2021-ig összesen 80 milliárd forint támogatást nyújt hazai forrásból a térség fejlesztéseire.

A szállodák fejlesztését támogató pályázat célja a szálláshelyek színvonalának emelése, kapacitásuk bővítése, valamint a kihasználtságot és jövedelmezőséget javító szolgáltatások kialakítása– mondta Varga Mihály.

A program keretében 2 milliárd forint értékben, 60 és 300 millió forint közötti támogatások igényelhetők, amelyek a szálláshelyi szolgáltatások színvonalának emelésére, infrastrukturális fejlesztésekre használhatók fel, de fejleszthető a szálláshelyek üzemeltetése és hatékonysága is.

17 milliárdot kapott a Hunguest Hotel szállodalánc

Három hete a  Magyar Turisztikai Ügynökség ennél jóval nagyobb összeget, 83 milliárd forintot osztott ki szállodafejlesztésre. A pályázatra csak a jól értesültek tudtak időben jelentkezni. A turisztikai ügynökség a családok támogatásáról beszélt, holott például Mészáros Lőrinc hoteljei a 17 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatással egy időben több száz embert rúgtak ki – írja a 24.hu

A „Szállodák fejlesztése Pest megye területén” című pályázati felhívásra a támogatási kérelmeket 2020. augusztus 25-én reggel 8 órától nyújthatják be a pályázók a www.allamkincstar.gov.hu oldalon.

Kiemelt kép: Mészáros Lőrinc- BPK-montázs