Szörnyű tragédia történt néhány nappal ezelőtt a Blaha Lujza tér közelében. Egy 20 év körüli férfi ugrott ki az egyik bérház emeletéről. A szomszédokat sokkolták a történtek és azóta is azt találgatják, mi vezetett az öngyilkossághoz. Sokan emlékeznek arra, hogy tíz évvel ezelőtt hasonló eset történt a környéken, akkor a közeli hotelből vetette ki magát egy fiatal a Rákóczi úti buszsávra.

Tragédia a Blahánál

A BudaPestkörnyéke.hu az elsők között számolt be arról, hogy a budapesti Blaha Lujza térnél, egy Rákóczi úti ház egyik lakásából a mélybe vetette magát egy fiatal férfi. A 20 éves Andrást hiába próbálták újraéleszteni, a mentősök már nem tudták megmenteni az életét. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A buszsávra zuhant

A szomszédok elmondása szerint András pont a buszsávra zuhant, beszámolók szerint feltehetően biztosra akart menni, ugyanis így egy olyan területre esett, ahol másodpercenként száguldanak el az autók.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Szerelmi bánat?

Az ott lakók csak találgatni tudnak, mi állhatott a fiatal férfi drámai döntésének hátterében, egyesek úgy vélik talán szerelmi bánata lehetett.

Megy a találgatás

„Jelenleg sokan csak találgatnak a házban, halottam már olyat is, hogy lehet, hogy ivott előtte vagy beszedett valamit… Mindenesetre én úgy gondolom, hogy nagyon el lehetett keseredve valami miatt” – mondta az egyik szomszéd.

Közigazgatási eljárás

A helyszínre riasztott mentőegység a hosszas újraélesztési kísérlet ellenére sem tudta sajnos megmenteni a férfi életét. A rendőrség közigazgatási eljárás keretein belül vizsgálja az esetet.

Nyomasztó múlt

Az tragikus eset nyomasztó annak fényében, hogy évekkel ezelőtt szinte pont ugyanott, a Feldmár Intézet egyik munkatársával történt hasonló tragédia. Egy évtizeddel ezelőtt, 2013 novemberében a 29 éves T. Szabolcs egy fővárosi szálloda ötödik emeletéről ugrott ki. A fiatal férfi halálhíre nagyon sok embert megrázott akkoriban.

Tisztázatlan körülmények

A gyászoló család szerint igen sok volt a tisztázatlan körülmény. Szabolcs a tragédia idején épp a nemzetközi hírű pszichiáter, Feldmár András és Büky Dorottya, az intézet igazgatója társaságában tartózkodott a Rákóczi úti szálloda szobájában. 

Korábban soha nem drogozott

A férfi nem tudta feldolgozni 2012-es válását, ezért kérte Büky segítségét. Egyéni terápiára járt hozzá. Aznap két órát töltöttek el hárman a hotelszobában. Az orvosszakértők pánikbetegeknek való, vényköteles gyógyszer, valamint MDMA, azaz ecstasy jelenlétét mutatták ki T. Szabolcs véréből. A család magánnyomozót fogadott. Kiderült: a fiatal férfi korábban soha nem drogozott. Az ügyet azóta lezárta a rendőrség  – emlékeztet a Ripost.

Ha segítség kell 

Ha te is úgy érzed, segítségre lenne szükséged, tárcsázd a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is! A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció