A tragédia helyszínén emlékeztek kollégái arra a 22 éves rendőrre, aki csütörtökön tűnt el a Tisza-tóba. Kupai Dániel Ferenc három barátjával kora este ment fürdeni. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi történt, a fiatal rendőr kiváló úszó volt, korábban életmentési versenyt is nyert.

Megtalálták a rendőr holttestét

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt róla, péntek délután megtalálták annak annak a 22 éves rendőrnek a holttestét, aki csütörtökön tűnt el a Tisza-tóban. Búvárok és önkéntesek keresték a Budapest 6. kerület körzeti megbízottját. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Barátaival ment strandolni

Kupai Dániel Ferenc fürdőzni ment három barátjával a tiszafüredi szabadstrandra.  Éppen a tavon szórakoztak, és egy bóját kerültek meg, amikor a fiatal őrmester egyszer csak elmerült. Barátai azonnal segítséget kértek, a rendőrt egészen másnap délutánig csapatok és búvárok kutatták, még a tavat is lezárták erre az időre. 

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Zárás után mentek fürdeni

A három fiatal férfi zárás után ment be a strandra, abban az időszakban, amikor már nincs úszómester a területen. Egy helyi lakos szerint este 7 óra után már csak úszómester felügyelete nélkül lehet használni a strandot.

Életmentési versenyt is nyert

Egyelőre nem tudni, mi okozta a tragédiát, úgy tudni ugyanis, hogy Dániel kiváló úszó volt, nem jelentett akadályt neki a víz, korábban, rendészeti szakiskolásként csapatban életmentési versenyt is nyertek társával. 

A helyszínen emlékeztek

Kollégái, péntek este, a tragédia helyszínén vettek búcsút a fiatal rendőrtiszttől. Majd így emlékeztek a Facebookon: „Kupai Dániel Ferenc r. őrmester a BRFK 6. kerületi Rendőrkapitányságán szolgált, kiváló szakmai munkája miatt nemrég kapta meg körzeti megbízotti kinevezését. Szerette a hivatását, előtte állt még az egész élet, és felfoghatatlan, hogy ilyen fiatalon búcsúznunk kellett Tőle”.

A tiszafüredi szabadstrandon emlékeztek Kupai Dánielre

Forrás: Facebook/BRFK

Kollégái visszaléptek a versenytől

„Több kollégánk, a BRFK kötelékébe tartozó rendőr is a tónál volt ma, ők egy sportrendezvényre érkeztek, és az elsők között értesültek Dani haláláról. A 6. kerületi rendőrök, akik nagyon szerették Danit, vissza is léptek a versenytől, a megrendítő hírtől nem tudtak leutazni a tóhoz”.

Koszorút úsztattak

„Mi budapesti rendőrök fájdalmas küldetést bíztunk a többi kollégánkra; a búcsú, az emlékezés, a végső tisztelet megadását. Kollégáink az összes budapesti rendőr nevében koszorút engedtek a vízbe a tragédia helyszínén, hogy meggyászolják Danit és osztozzanak a család fájdalmában. Nyugodj békében Dani!”– írták bejegyzésükben a tragikus sorsú fiatal férfi kollégái. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gyászolnak a budapesti rendőrök

Forrás: Facebook/BRFK

Ezt is érdekelhet

Kajakosok találták meg annak a 16 éves kislánynak a holttestét, akit Visegrádnál sodort el a Duna

Kiemelt kép: a kollégák emlékeznek az elhunyt rendőrre – Forrás: Facebook/BRFK