15 méter mély kútból mentettek ki a tűzoltók egy gyermeket szerda délután. A 4 éves kisfiú csak bele akart nézni a kútba, ekkor esett bele.

Kimentettek egy gyereket

A tűzoltókat is megviselte a szerda délután történt eset, amikor egy négyéves kisgyermeket mentettek ki egy kútból.   A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gyűrűs kút

Használaton kívüli gyűrűs kútba esett egy kisfiú egy családi ház udvarán szerdán délután a Fejér megyei Előszálláson – olvasható a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldalán.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Ebbe a kútba esett a kisfiú

Forrás: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Benőtte a borostyán

A kútban víz nem volt, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók a benne lévő borostyánbokor gyökérzetét fokozatosan tépték fel, ügyelve arra, hogy a bokor ágai ne hulljanak a négyéves kisfiúra.

Folyamatosan beszéltek a kisfiúhoz

A 15 méter mélyen lévő gyermekhez folyamatosan beszéltek a mentésben résztvevők, majd végül egy mentőkötéllel – kötélbiztosítás mellett – egy tűzoltó ereszkedett le hozzá, aztán a karjaiban tartva, magához ölelve hozta fel a felszínre a fiút.

Egy tűzoltó ment le a kisfiúért

Forrás: OKF

Súlyosan megsérült

A gyermeket annak súlyos sérülései miatt mentőhelikopter szállította kórházba. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Forrás: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Kíváncsi volt

„Odament. Kíváncsi volt. Belenézett. Megbillent, zuhant. Zuhant. Zuhant. Rémült volt. Megsérült. Hiszen még gyerek. Hiszen még csak négyéves. Nem tudjuk, mit érzett. Nem tudjuk, mennyire félt. Mi csak tűzoltók vagyunk. Megtaláltuk. Beszéltünk hozzá. Lementünk érte, felhoztuk. Ez az eset éppen eléggé megviselt mindenkit. Ne súlyosbítsátok rossz ízű kommentekkel. Inkább kívánjunk közösen jobbulást a kisfiúnak. Köszönjük” – tette hozzá a katasztrófavédelem a bejegyzésben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: kiemelik a kisfiút a kútból – Forrás: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság