Új üzletközpont épül Szentendrén, nem messze a város kapujának számító OMV benzinkúttól, a Dera patak közelében. Az új üzletközpont neve Dera Park lesz, 14 üzlettel. Sokan már most azt kérik, követelik, szeretnék, hogy legyen Müller is, lehetőleg jó nagy. Mások szerint az új pláza úgy hiányzik a városnak, mint “szar a zsebben”.

Bevásárló park, avagy minipláza

Az évekig tartó tervezés és előkészítés után elindultak a Dera Park építési munkálatai Szentendrén, az INTERSPAR-ral szembeni területen. Ez nem messze van a város bejáratánál álló OMV Benzinkúttól. A több mint 6500 négyzetméteres  „Street Mall” jellegű egyszintes, kényelmesen megközelíthető bevásárló parkban, 14 db önálló üzlethelyiség fog nyitni 2025 ben, számos családbarát szolgáltatással, és programmal. A szentendrei székhelyű cég beruházásával, több mint 100 új munkahely jön létre – írják a beruházó közleményében. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Dera patakról kapta a nevét

A tervezésnél a tulajdonosok kifejezetten ügyeltek arra, hogy a funkcionalitáson felül, Szentendre és a környék lakói által támasztott igényes és minőségi elvárásoknak megfelelő esztétikus épületet alkossanak meg. Az épület, a közelben csörgedező Dera-patakról kapta a nevét: Dera Park, és alakzatában is visszaköszön a Dera-patak, illetve a Duna hullámzása – teszik hozzá a közleményben.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Müllert akarnak Szentendrén

A legfelkapottabb szentendrei közösségi oldalon egymás után jelentek meg a kívánságok: “Legyen Müller”, “Egy jó nagy Müllert szeretnénk”, “Legyen Müller és jó nagy Tesco és normális Cinema City mozi” – írják többen az üzletközpontot bejelentő poszt alatt.

Ilyen lesz a Dera park

Dera Park Szentendre
Dera Park Szentendre – Forrás: Facebook

Fagyos szél

Mások arról érdeklődnek, hogy gondoltak-e a nem autósokra és tömegközlekedéssel el lehet-e majd jutni az új üzletközpontba. Vannak, akik a képek láttán arról írnak, hogy rosszul van megtervezve az egész, mert az üzletek bejárata a fagyos északi szél irányába nyílik és ez milyen rossz lesz majd.

„Szar a zsebbe”

Az ellenzők sem fogták vissza magukat. Van aki így fogalmazott “Úgy kell ez nekünk, mint szar a zsebbe”. Mások a még nagyobb dugótól félnek, és olyan is akad, aki szerint valóságos rémálom lesz majd a közlekedés a Dobogókői úton, ha megnyílik az új üzletközpont.

Túlárazott betonkomplexum

A környezetvédők is megszólaltak. Szerintük kár feláldozni újabb zöldterületet, hiszen nincs szükség ilyen “tucatüzletekre” a városban, mert a környéken sok ilyen van. Van aki az állatok élőhelyét félti, mások a környező eperföldeket és azt is írják, hogy inkább fákat ültessenek a Dera patak közelébe ne egy “túlárazott betonkomplexumot”. Úgy tűnik Szentendrét alaposan megosztja az új üzletközpont, a Dera Park építése. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Dera Park látványterve – Forrás: Facebook