A Skandináv-félsziget országai sokak bakancslistáján szerepelnek. Nem kivétel ez alól Finnország sem, hiszen számos természeti szépség és különleges látvány várja az oda utazókat. Akik már jártak ebben az országban, azok szinte kivétel nélkül csak pozitívan tudnak nyilatkozni a látottakról és megtapasztaltakról.

Ebben a cikkben összeszedtünk neked néhány indokot, hogy miért is érdemes a világ ezen északi csücskébe ellátogatnod, és hogy milyen kalandokra tehetsz szert ebben a varázslatos országban. 

Ételek, amiket máshol biztosan nem kóstolsz meg

A világ minden országának megvannak a maga ételkülönlegességei. Van, ahol csak az elkészítési módok különböznek, és alapvetően máshol is használt alapanyagokkal dolgoznak, de a magyar szem számára elképesztő ínyencségeket tartalmaz a finn konyha. Az éttermek kínálatában szinte mindenütt megtalálható a rénszarvashús, aminek az ára ugyan egészen borsos, de mindenképpen érdemes legalább egyszer kipróbálni. A hagyományos szarvast is több helyen felhasználják, igazán ízletes például a szarvasburger is. 

Ha pedig azt mondanád, hogy ez még semmi extra, akkor kísérletezhetsz nyugodtan a medve húsából készített különféle konzervekkel, húsgolyókkal vagy kolbászokkal is.

Kedvet kaptál egy kis kiruccanáshoz, de szeretnéd, ha minden eshetőségre felkészültnek érezhetnéd magad? Köss online utasbiztosítást, és ne maradj le semmilyen élményről!

Jég, jég, jég!

Ha jeges kalandokra vágysz, Finnországnál jobb helyet keresve sem találhatsz. Vannak itt teljesen jégből készült hotelek, kipróbálhatod, milyen egy jégtörőn utazni, de ha elég bátor és vakmerő vagy, akkor akár a jeges vízben való búvárkodást is ki tudod próbálni. És ha ezen túl vagy, biztosan vágyni fogsz egy másik finn jellegzetesség, a szauna kényelmére is.

Kalandok szánon a havas tájon

Mostanság sajnos hazánkban egyre kevesebb alkalmunk nyílik rá, hogy havat láthassunk nagyobb mennyiségben és hosszabb ideig. Finnországban egyelőre még ebből nincs hiány. Amennyiben szeretnél az északibb részeken egy szános túrát tenni, számos meghajtási lehetőség közül választhatsz. Továbbá ha szereted a gyorsaságot, akkor a motoros szánok lesznek a legjobb választások számodra. Ellenben, ha valami komótosabbal is beéred, akkor olyan különlegességben lehet részed, mint például egy huskyk vagy rénszarvasok húzta szánon való kirándulás.

Sarki fény

A sarki fény, avagy Aurora Borealis a január és április közötti időszakban figyelhető meg Finnországban. Amennyiben lehetőséged van rá, akkor érdemes olyan szálláshelyet választani, ami üvegtetővel van ellátva, hogy akár egész éjszakán át gyönyörködhess a sarki fényben úszó égbolt látványában. A legjobb kilátásra Kittilä és Saariselkä közelében lehet számítani.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!