Mi is beszámoltunk arról, hogy jogosítvány nélküli vezetésen kapták Oláh Gergőt a rendőrök. A népszerű énekest igazoltatáskor kapták el, három napot a fogdán töltött, szerdán bíróság elé is állították és elég komoly büntetést kapott. Információk szerint már vadásztak a rendőrök az énekesre.

Nagyon megbírságolták

Engedély nélküli vezetés miatt három nap elzárást – amit előtte letöltött, háromnapos őrizettel letudottnak tekintett a bíróság, -, illetve 300 ezer forintos pénzbírságot kapott még. Ezenfelül 3 hónapra eltiltották a vezetéstől. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Facebook-posztban szeretné tisztázni a félreértéseket Oláh Gergő

„Tíz éve az életem nagy részét autóban töltöm, olykor sietnem kell egyik városból a másikba, vagy az ország egyik végéből a másikba, hogy időben odaérjek a közönséghez, így lett pár gyorshajtás, plusz 1-2 szabálysértés, így sajnos össze is jött a 10 év alatt annyi büntetőpont, ami miatt végül bevonták a jogosítványomat egy időre” – fogalmazott az énekes a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben. 

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ennek ellenére autóba ült

„Ez idő alatt voltak olyan esetek, amikor sehogy nem tudtam megoldani, hogy eljussak fontos helyekre, így sajnos autóba ültem! Meg is kaptam érte a büntetésem!” – tette hozzá.

„Nem vagyok tökéletes”

„Nem vagyok tökéletes, hibáztam, de tanultam belőle! Jobban figyelek ezután!!! Megtanultam egy életre, hogy a felelőtlen, meggondolatlan döntéseknek, mindig lesz negatív következménye! Ezt Ti se felejtsétek el” – zárta gondolatait Oláh Gergő.

Már figyelték a rendőrök

– Már vadásztak rá, mert notórius gyorshajtó. Mivel 2015-ben szerepelt egy rendőrségi kampányban és klipben, amely a roma fiatalok számára népszerűsítette a rendőri hivatást, azt hitte, „sérthetetlen”. Vélhetően ezért is mert autóba ülni, miután bevonták a jogosítványát – mondta egy bennfentes rendőrségi forrás a Blikknek.

Akár egy évre is rács mögé kerülhet az énekes

Amennyiben újra a volán mögé ül. „Nagyon fontos, hogy a pontok elévülése – a szabálysértések elévülésének 2 évével szemben – 3 év! Ezt sokan figyelmen kívül hagyják vagy nem is tudnak róla, pedig ennyi ideig gyűlnek a büntetőpontok. A 12. pont után a szabálysértő kap egy figyelmeztetést, hogy hamarosan eléri a 18 pontot, amikor is a vezetői engedélyét elveszik, utánképzésen kell részt vennie, és újra vizsgáznia kell, hogy visszaszerezze” – mondta a lappnak Borbély Zoltán közlekedési szakjogász.

Halmozódott a büntetés

A szakjogász szerint pénzbírságként ilyenkor maximum 150 ezer forintot szabnak ki a szabálysértőre. Ez azonban – mint Oláh Gergő esetében is – halmozódhat, ha az illető ismét ­autóba ül és vezet.

„Semmi értelme”

Borbély Zoltán azt is hangsúlyozta, a háromnapos elzárás ugyan nem példa nélküli, de nem is mindennapos eljárás. – Semmi értelmét nem látom ilyenkor az őrizetbe vételnek, nem is minden kapitányság alkalmazza. A személyes véleményem az, hogy ez egy felesleges erődemonstráció, hiszen a „visszatartás jelleg” sem érvényesül három nap alatt – mondta.

Fontos Oláh Gergő számára a hit

A nehéz éveket nem is bírtam volna ki máshogy, mint az isteni gondviseléssel, támasszal és segítséggel. Az Istenbe vetett hitem, ha nem lett volna, valószínű, lehet már börtönben lennék, vagy ki tudja hol lennék… Nem tudom! Én mindent annak tulajdonítok, hogy Isten segített, ő vezetett minket – mesélte az énekes a Salgótarjáni Városi Televízió Az én STorym című műsorában.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Oláh Gergő – Forrás: Facebook