Elég nagy botrány kerekedett a legutóbbi Partizán interjúból, ahol Gulyás Márton vendége a Megasztár első szériájából megismert Oláh Ibolya volt. Az énekesnő természetesen a megasztáros időket is felevenítette, a produkciót pedig egyenesen azzal vádolja, manipulálták a végeredményt. Erre persze sokan felkapták a fejüket, az akkori győztes, Tóth Vera is döbbenten hallgatta a felvételt, most pedig megszólalt az egyik korábbi zsűrítag, Marosi Z. Tamás, azaz Pierot is.

Manipulálták a produkciót?

Mint ismert a TV2 tehetségkutatójánan első szériájáját Tóth Vera nyerte meg, a második helyen pedig Oláh Ibolya végzett. AZ énekesnő most a Gulyás Mártonnak adott interjújában arról beszélt, hogy a verseny akkor mind szellemileg, mind lelkileg, mind pedig fizikailag nagyon megterhelő volt, ráadásul állítása szerint semmiféle mentálhigénés segítséget sem kaptak. A legnagyobb visszhangot mégis az a kijelentése váltotta ki, hogy a produkció talán manipulálhatta a végerdményt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tóth Vera cáfol

Az elhangzottakat Tóth Vera határozottan cáfolta, erről a Blikk számolt, az énekesnő a történtek kapcsán így fogalmazott: “Sajnálom, hogy ennyi idő után sem tudta feldolgozni ezt, és hogy még mindig próbálja magának megmagyarázni, miért nem ő nyert. Emlékszem, akkora figyelem és szigor övezte a szavazást, hogy semmilyen módon nem lehetett belenyúlni. Egyébként meg Ibolya sokkal több lehetőséget kapott, mint én, aki megnyerte a műsort, ám az hogy ő mennyire élt ezekkel, a lelkiismeretére van bízva.” A tisztánlátás végett azt fontos elmondani, hogy annak idején Vera a közönségszavazatok 62 százalékával nyerte meg a versenyt.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Megszólalt a volt zsűritag

Az intejrút követően hosszú posztban reagált az akkori széria egyik zsűritagja, Marosi Z. Tamás, azaz Pierot is, aki szintén cáfolta az Ibolya által mondottakat. A bejegyzében egyebek között azt írja: “Fontosnak tartom elmondani, hogy ebben az interjúban Oláh Ibolya nem mond igazat a Megasztárról. Minimum mellébeszél és mismásol. De ennél határozottabban is állít dolgokat, amelyek egész egyszerűen nem úgy történtek. Rég volt már ez a produkció, de annyira még nem régen, hogy ne emlékezzünk jól a részletekre.”

Tehetséges előadónak tartja

Továbbá a posztban arról is beszélt, hogy Ibolyát nagyon tehetséges előadónak tartja a mai napig, azonban véleménye szerint az énekenső akkor és most is mentálisan instabil volt. “Piszok tehetséges előadónak tartom, és tartottam akkoriban is őt, ám minden mosdatás ellenére egy mentálisan instabil ember, és ezzel a jelenséggel annak idején naponta találkoztam, sőt küzdöttem is, akárcsak a stáb több tagja.”

Sosem volt megkülönböztetés

Pierot a hosszú posztban végig hangsúlyozta, hogy a Megasztárt sohasem manipulálták, valamint nem volt rasszista megkülönböztetés a versenyzőkkel szemben. “A Megasztárban sosem volt rasszista vagy más megkülönböztetés, nem volt részrehajlás, sem a műsor, sem más érdekében, nem volt csalás és manipuláció.”

Durva kritika

“A Partizán interjúban ennek ellenére teljesen más színben tünteti fel az akkori körülményeket, a vele és a többi versenyzővel való bánásmódot, és bár a hozzáállása most is instabil, a jobbára provokatív kérdések végül mindig abba az irányba billentik el a bizonytalanságát és a határozatlanságát, hogy valami enigmatikus vagy direkt kritikát fogalmazzon meg a műsorral kapcsolatban” – fogalmazza meg véleményét a posztban Pierot. Pierot teljes bejegyzését ide kattintva olvashatja el.

Nem énekli el többet a Magyarország című dalt

Oláh Ibolya egyébként ezeken túlmenően az intejrúban azt is mondta, hogy többet nem fogja elénekelni a Magyarország című dalt, erre Geszti Péter, a dal szerzője közösségi oldalán így reagált: “Olvasom, hogy Oláh Ibolya nem énekli többet a Magyarország című dalt… Kár. Nagy hang, törött lélek, fájdalmas élet az övé, tehetségét a mai napig szeretem. Szíven üt, amit a dalunkról mond, leginkább azért, mert értem, mit érez, és igaza is van. De azért egy napon még meggondolhatja. Meggondolhatjuk.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt nézhető vissza az interjú:

Kiemelt kép: Oláh Ibolya – Forrás: ATV