Megrázó hangfelvételt hozott nyilvánosságra a rendőrség, amelyen az hallatszik, hogy 2020 decemberében, hogyan kér segítséget kollégáitól az az őrmester, akit egy drogos férfi többször is mellkason szúrt Újpesten. Péter akkor azt mondta kollégáinak, hogy meg fog halni. A rendőr életét megmentették, a vele szolgáló rendőrnő a helyszínen halálos lövést adott le az őrjöngő férfira.

Drogos férfihoz hívták a rendőröket

2020-ban szenteste napján érkezett riasztás az újpesti kapitányságra, hogy egy zavarodott férfi erőszakosan veri, rugdossa a társasházban a lakásajtókat. Lingvai Péter őrmester társával, Szarvas Erikával érkezett a helyszínre, ahol a bedrogozott férfi hirtelen rájuk támadt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lőtt a rendőrnő

A dühöngő férfi összevissza hadonászott a késével, és meg is támadta Petit, akit többször is sikerült megszúrnia. A brutális késelést látva a rendőrnőnek nem volt más választása, elővette fegyverét és lőtt.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Újabb lövések

Miután Erika látta, hogy a lövései nem állították meg a támadót, ezért újra célzott, és még négyszer meglőtte a férfit. Mivel ezek a lövések sem hatottak a támadóra, a férfi felállt, és megindult a nő felé, majd amikor őt is megtámadta, Erika megint tüzet nyitott.

Meghalt a támadó

Összesen 11 lövést adott le, amelyekből 9 okozott lőtt sérülést, de csak az utolsó kettővel célzott a mellkas irányába. Egyébként ez az utolsó két lövés állította meg a támadót, aki a helyszínen belehalt a sérüléseibe. 

Nyilvánosságra hozták a felvételt

A rendőrség most először tett közzé olyan felvételt, amely a rendőrök közti rádióforgalmazást tartalmazza, és a most nyilvánosságra került felvételen az hallható, ahogyan segítséget kér az a rendőr, akit két éve december 24-én szúrtak meg a budapesti Kassai utcában.

Azt hitte, nem éli túl

A Budapesti Zsaruk podcastadásában teljes egészében közölte a rendőrség a felvételt, melyen Lingvai Péter őrmester azt mondja: „Azonnal küldjetek mentőt Kassai 19! Szúrt sérülés.. Több helyen megszúrtak. Ömlik belőlem a vér, én ezt nem fogom túlélni. Hasfalamon van szúrt sérülés, kb. 5 cm széles”.

A szegycsontján szúrta meg

A felvételen többször is beszél a megszúrt rendőr, mire a rendőrkapitányságról valaki rászól a kollégáira, hogy ne ő beszéljen, hanem inkább a társai, akik ott vannak vele. Az őrmestert a szegycsontján szúrta meg a bedrogozott férfi.  

„Ne haragudj, de meg fogok halni”

Petinek sikerült az utolsó erejével felhívni az édesanyját, akinek szintén azt mondta, hogy ne haragudjon, de ő meg fog halni. Ezután szállították kórházba, ahol életmentő beavatkozáson esett át.

A rendőrnőt felmentették

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy és több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt folytatott eljárást. A nyomozás megállapította, hogy a rendőrök végig, az első támadást követő intézkedés során jogos védelmi helyzetben voltak. A rendőrök csak a saját, illetve a társuk életét mentették, erre tekintettel felelősségük az ügyben kizárható. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Lingvai Péterrel készült teljes beszélgetést itt tudod meghallgatni

Kiemelt kép: Lingvai Péter a kórházban – Forrás: police.hu