Budapest környékén 50 településen mindössze egy polgármester-jelölt indult, így ha csak egy szavazatot kapott, akkor is érvényes a választás, vagyis győzött. Ők már most pezsgőt bonthatnak. A legnagyobb meglepetés, hogy a 18 ezres Százhalombattán, és a 17 ezeres Dabason is mindössze egy polgármester-jelöltnek volt bátorsága elindulni. Ők is kortyolhatják már a győzelmi italt.

Nem csak Pest megye az agglomeráció

Budapest környéke nem egyenlő Pest megyével. Az agglomerációhoz tartoznak olyan Fejér és Komárom-Esztergom megyei települések, amelyek a közelségük miatt mindenképpen a fővárosi agglomeráció részei. Ilyen például Etyek, vagy éppen Herceghalom, Bicske amelyek az M1-esen alig 20 perc alatt megközelíthetők a fővárosból. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

50 településen csak egy polgármester-jelölt van

Az agglomerációban 50 olyan település található, ahol mindössze egy polgármester-jelölt van. Ők szinte biztosan győznek, ugyanis, ha csak egy szavazatot kapnak, máris érvényes a szavazás. Vagyis ha senki nem szavaz az adott jelöltre, csak saját maga, akkor is polgármester lehet öt évig.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A legnagyobb egyindulós települések

Az egyindulós települések többsége falu, pár száz fővel, azonban van néhány meglepően nagy település. Ezek közöl kiemelkedik: Százhalombatta (18.000 fő), Dabas (17600 fő), Piliscsaba (8600 fő), Martonvásár (6000 fő), Ecser (4200 fő), vagy éppen a jól ismert Visegrád (2000 fő).

A Fidesz indulói nagy nyertesek lesznek

A legnépesebb egypolgármester-jelöltes település az agglomerációban a 18 ezres Százhalombatta, ahol Vezér Mihály az ÉRTÜNK Százhalombattai Közéleti Egyesület színeiben indult. A szintén majdnem 18 ezres Dabason Kőszegi Zoltán indult a Fidesz jelöltjeként. A csaknem 9 ezres Piliscsabán is biztosan a Fidesz jelöltje lesz a befutó, Thumáné Kauzál Melinda személyében. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Itt van az 50 helyszín, ahol már most ünnepelhetnek

Abony
Alcsútdoboz
Ceglédbercel
Dabas
Dány
Dömös
Dömös
Ecser
Etyek
Felcsút
Galgagyörk
Galgahévíz
Gyermely
Gyúró
Hernád
Hévízgyörk
Iklad
Kakucs
Kartal
Kisnémedi
Kocsér
Kőröstetétlen
Lórév
Makád
Mány
Martonvásár
Mende
Mikebuda
Nyársapát
Perbál
Péteri
Pilisborosjenő
Piliscsaba
Piliscsév
Pilisszentkereszt
Százhalombatta
Szigetbecse
Szigetcsép
Szokolya
Sződ
Tahitótfalu
Újszilvás
Újszilvás
Vácduka
Vácszentlászló
Vál
Valkó
Vasad
Verseg
Visegrád

Kiemelt kép: illusztráció