A rendszerváltás utáni legnagyobb politikai demonstráció – ezt tűzte ki célul Magyar Péter, amikor bő egy hónapja meghirdette a mai a tüntetést a Hősök terére. A demonstráció 14 órakor kezdődött, az eseményről folyamatosan beszámolunk.

16:40 Vége a rendezvénynek

Magyar Péter beszéde után a fellépők és a Tisza Párt képviselőjelöltje felmentek a színpadra és együtt énekelték a Talpra, magyart!”

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

16:35 „Ne lankadjunk”

„Egy országot építünk, ahol mindegy, hogy a többséghez vagy valamelyik kisebbséghez tartozik valaki, akkor is a nemzet része, ugyanolyan jogokkal. Ahol mindenki azt csinál, amit akar, amíg másoknak nem árt. Tegyük fel az i-re a pontot, holnap este 7 óráig senki ne lankadjon” – zárta beszédét Magyar Péter.

16:26 Tanácsok a szavazásra

„Legyünk erősek, verjünk vissza minden befolyásolási kísérletet, ne fogadjunk el előre kitöltött szavazólapot, ne fényképezzük le a szavazólapot, ne engedjük, hogy bárki megmondja, kire szavazzunk. A szavazófülke magányában mindenki egyedül lesz: ne féljetek. Ne feledjétek, a rossz és korrupt politikusokat azok az állampolgárok szavazzák meg, akik nem mennek el szavazni. Számíthattok a hazátokra, de most a hazátok is számít rátok.”

16:03 Minimumnyugdíj

A TIsza Párt bevezeti a minimumnyugdíjat – jelentette be Magyar Péter. Egy bérlakásprogramon dolgozik és leállítja a gazdasági migránsokat. A Tisza Párt nem fogja hagyni, hogy a termőföldeken összeszerelő üzemek épüljenek. „Én Magyar Péter, itt előttetek megfogadom, hogy ezeket megváltoztatjuk, számonkérhetően, tisztán és becsületesen, betemetjük az árkokat, bevezetjük az eurót, csatlakozunk az Európai Ügyészséghez, hazahozzuk az uniós ezermilliárdokat, és a sikerek minden magyar sikerei lesznek”. A mini döbrögiknek és NER-lovagoknak részleges büntetlenséget ígérnek, ha segítenek az ország kifosztóinak elfogásában, és az ellopott vagyon visszaszerzésében, mondta Magyar Péter.

Tömeg a Hősök terén

16:00 Kérdezi a tömeget

Azt kérdezte a tömegtől, akarják-e például, hogy egy család kezében legyen a fél ország, hogy hazánk a legkorruptabb ország legyen az unióban, hogy itt legyen Európa legmagasabb ÁFÁ-ja, mire a tömeg mindegyik kérdésre nemmel felelt.

15:56 Gyógyszer vagy étel?

„Mára már rémálommá váltak a mindennapok. Az ígéretek lopássá korcsosultak”, mondta MagyarPéter. A Tisza Párt alelnöke szerint vannak, akiknek ma választaniuk kell az étel és a gyógyszer megvásárlása között, közben a hatalmasoknak „a világ pénze sem elég, ha a lopásról van szó. Az évek alatt kiderült Magyar szerint, hogy minden csak egy célt szolgált a kormány részéről: elvenni azt, ami közös.

15:55 Orbán-Tiborcz-Mészáros

A Tisza Párt alelnöke szerint Orbán kivezetne minket Európából, újra az oroszok kezére adná az országot, és elkártyázná az ország jövőjét. „Nem hagyjuk” – skandálta a tömeg. „Felszámoljuk közösen az Orbán-Tiborcz-Mészáros-részvénytársaságot, és tégláról téglára visszavesszük a hazánkat”, mondta Magyar, aki élhető Magyarországot, megújult egészségügyet és oktatási rendszert ígért.

15:52 Kitüntetések

Magyar Péter azt ígérte, nem azok fogják a kitüntetéseket kapni, akik kritika nélkül hajlonganak. Visszaállítják a kitüntetések, elismerések valódi rangját. „A léhűtők, a hitványok, a szolgálók, haszonlesők ideje lejárt. Szorgalommal, tudással és kemény munkával fogunk eredményt elérni, nem a másik sárpatiprásával. Véget vetünk a rettegésnek, a félelemnek.”

15:51 Orbán Viktorról beszél

Orbán már 2007-ben is tudta, „mivel kell riogatni a népet, ha egy kormány mindenáron hatalmon akar maradni” – az emberek félelmét kell táplálni. „Egyet elfelejtett megemlíteni: az elemi létbiztonságot fenyegető félelem arra is jó, hogy a kiszolgáltatott emberek ne lássák, hogy meglopják, kifosztják és végül szolgasorba taszítják őket. 2015 óta tartja rettegésben Orbán Viktor a saját népét.”

15:50 „Szikra voltam”

„Ma már látom és tudom, hogy kezdetben egy szikra voltam, ami beindította a változás motorját. Ma pedig már együtt, szövetségben gátakat bontunk szerte a Kárpát-medencében, és bárhol a nagyvilágban, ahol magyarok élnek, árad a Tisza” – mondta Magyar Péter.

15: 45 „Más ember lettem”

„Itt vagyunk és készen állunk arra, hogy megváltoztassuk a sorsunkat, a sorsot, amit egy rabló, elnyomó hatalom akar ránk erőltetni. Azért vagyunk ma itt, hogy megüzenjük, hogy nem fogunk lehajtott fejjel tűrni tovább, nincs hova hátrálnunk” – mondta Magyar Péter. „Más ember lettem az út végére, három hónappal ezelőtt még én sem tudtam, milyen úton indultam el pontosan. Nem tudtam, milyen hatalmas fába vágtam a fejszémet.”

Magyar Péter a Hősök terén

Forrás: Facebook/élő közvetítés

15: 35 Magyar Péter: Mindenki békét akar

Magyar Péter azt mondta,. „Magyarországon mindenki békét szeretne, nincs olyan józan ember, aki háborút akarna.” A Tisza Párt – ellentétben a jelenlegi hatalommal és a Fidesszel – nem küld polgárháborús területre magyar katonákat, nem épít fegyvergyárakat, nem támogatja a sorkatonaság újbóli bevezetését.

15:25 Magyar Péter beszél

„Ki gondolta volna februárban, mindössze négy hónap telt el, és azóta feltámadott a tenger, a népek tengere” – kezdte beszédét Magyar Péter. Azért jöttünk ma ide, mert máshol már nem férünk el – fogalmaz a Tisza vezetője. Nem véletlen a helyszínválasztás, nemcsak azért vannak itt, mert ez Magyarország legszebb és legnagyobb tere, hanem azért is, mert ennek a térnek üzenete van, amit magukkal kell vinniük és tovább kell adniuk, folytatja.

15:20 Thuróczy Szabolcs a Szózatot szavalja

A Tisza Párt EP képviselőjének beszéde után Thuróczy Szabolcs szavalja a Szózatot

14:55 Tarr Zoltán a színpadon, többen rosszul lettek a tömegben

Tarr Zoltán, a Tisza Párt EP képviselőjelöltje beszél. Közben orvost kér a Műcsarnokhoz, mert valaki rosszul lett a tömegben. Közben egy másik ember is rosszul lett. Előtte Nagy ervin beszéde alatt a Pécel táblához kértek orvost. A szervezők előzetesen felhívták a figyelmet, hogy nagyon meleg lesz, mindenki vigyen vizet, de a helyszínen is vizespultokat helyeztek el. Tarr Zoltán azt mondta, most ennyien a Hősök terén, mert reménység, bizakodás van bennük, hogy változás lesz. „Ugye nem félünk?” – kérdezte, mire a tömeg elkezdte skandálni: „Nem félünk!” Tarr Zoltán szerint felszabadultságot érezni a szomorú, feszült és másokat kizáró kiállásokkal szemben. Azt is mondta, hogy a Tisza Párt szimpatizánsainak fontos, hogy kiálljanak egymásért.

14:45 Rost Andrea énekel

Rost Andrea Magyar Péter minden nagy tüntetésén részt vett. Nem sokkal 15 óra előtt lépett a színpadra. „Mi békét akarunk” – fogalmazott az operaénekes, és a béke dalát hozta. „Békét akarunk” – skandálta a tömeg.

14:30 Nagy Ervin beszél

Nagy Ervin a kultúra mai helyzetéről beszél. Azt mondja, biztosan kapna állami kitüntetést, ha a Békementen a giccsparádén, a háborúról elmélkedne, ahogyan azt a Nemzeti Színház művészei tették. Arról is beszélt, hogy sok kollégája a téren van, de fél és retteg a színpadra állni, hogy nem kap majd szerepet. Majd Rákay Philip Petőfi filmjéről beszél.

Nagy Ervin a színpadon

14: 15 Jordán Tamás után Csézy énekel a színpadon

14:10 Jordán Tamás

Megérkezett Magyar Péter

Megérkezett Magyar Péter, a tömeg felől közelítette meg a színpadot. A Quenn „Tavaszi szél vizet áraszt” előadásával kezdődött vette kezdetét az esemény. Utána Jordán Tamás lépett a színpadra, aki beszédét azzal kezdte, hogy két hónapig kórházban volt, most pedig itt van, ahol ekkora tömeget a színpad előtt még sosem látott.

Árad a Tisza

Két óra előtt a tömeg az „Árad a Tisza” jelszót skandálta. A színpadon megjelent a műsorvezető, aki megköszönte, hogy ilyen sokan eljöttek. Valamint felhívta az elől állók figyelmét, hogy a beszédek és a produkciók alatt a zászlókat vegyék le, hogy a kamerák követni tudják az eseményt.

Nem lehet felférni a metróra

A 24.hu beszámolója szerint a Deák téren már nehezen lehet felférni a földalattira, annyian mennek a Hősök tere felé. A szervezők a színpadot már péntek este felállították, a fotók alapján az Andrássy úton óriáskivetítők lesznek. A későn érkezők ott követhetik az eseményeket.

Csapatostul érkeznek Magyar Péter hívei

Vonattal, busszal érkeznek az emberek

 Szombat reggel óta pedig fotókkal árasztották el a közösségi média csoportját, ahol mindenki igyekezett bemutatni, hogy merre jár, mivel érkezik. Több tízezren ültek vonatra, buszra vagy éppen saját autóval érkeznek, hogy itt lehessen a legnagyobb politikai demonstrációként meghirdetett eseményen.

Lázban égtek a támogatók

A Talpra, Magyarok! Tisza Facebook csoportban napok óta lázban égnek Magyar Péter hívei. Mindenki a szombati, Hősök terén megrendezett eseményre készült. A vidéki támogatók a fővárosiakat kérdezték, mivel érdemes érkezni a helyszínre, hol lehet majd parkolni. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: tömeg a Hősök téren – Forrás: Facebook élő közvetítés