Négymillió maszk és több százezer védőruha érkezik szombaton Budapestre, hat repülőgéppel szállítják a rengeteg védőfelszerelést.

A Wizz Air hat gépe nemrég landolt Pekingben, és szombaton több mint négymillió maszkot, valamint több százezer védőruhát szállít Budapestre – jelentette be az agglomerációban, Dunakeszin élő Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken a közösségi oldalán.

A politikus Váradi Józseffel, a Wizz Air vezérigazgatóval tárgyalt. A megbeszélésen kiemelte: a Wizz Air kulcsszerepet játszik Magyarország “történelmének legnagyobb hazatérési akciójában” és az egészségügyi védekezéshez szükséges eszközök Magyarországra szállításában.

EXKLUZÍV INTERJÚ: A Dunakeszin élő miniszter elővárosi vonattal járt a Parlamentbe dolgozni

Szijjártó Péter emellett fogadta a Huawei delegációját, amelyet Wu Biqiang, a Huawei Technologies ügyvezető igazgatója vezet. A miniszter kiemelte, hogy a Huawei az egyik legjelentősebb vállalat a világgazdaság digitális átállásának szempontjából, a cég Magyarországon is fontos beruházásokat hajt végre, és több mint 300 embernek ad munkát – írja a Szeretlekmagyarorszag.hu.

A vállalat emellett hozzájárul az egészségügyi védekezéshez is, mivel egyebek mellett 50 ezer maszkot adományozott Magyarországnak, ezek péntek reggel érkeztek meg Budapestre – közölte a külügyminiszter.

Kiemelt kép: Egy korábbi szállítmánynál készült felvétel – Forrás: MTI