Orbán Viktor a szerda este a Balatonalmádiban megrendezett frakcióülés helyszínén bejelentette: minden olyan megállapodást, amit Tarlós Istvánnal kötött érvényes Karácsony Gergelyre is.

Orbán Viktor szerda este bejelentette, hogy továbbra is érvényesnek tartja a Tarlós István és a kormányzat közötti megállapodásokat.

A miniszterelnök elmondta: “Az emberek abban a reményben szavaztak Karácsony Gergelyre, hogy jobban vezesse a fővárost, mint Tarlós István. Nekem meg csak az a dolgom, hogy esélyt kaphasson erre és megadjam az ehhez szükséges feltételeket. Tehát azokat a megállapodásokat, amlyeket Tarlós Istvánnal kötöttem, kötöttünk meg, változatlanul hatályban fogjuk tartani, tehát mindenre számíthat a főváros új vezetése, amit Tarlós István is megkapott a kormánytól.” – mondta a kormányfő.

Ez fontos hír a főváros és az agglomeráció számára, hiszen korábban a Miniszterelnökséget vezető miniszter Gulyás Gergely arra célzott, hogy ez az 1000 milliárd forint nagyságrendű megállapodás csak a Tarlós-féle városvezetésre volt érvényes.

A miniszterelnök most megerősítette, hogy a választások után is érvényes a kormányzat megállapodása a fővárossal.

Karácsony Gergely tehát számíthat forrásokra. Korábban erről azt mondta az új főpolgármester, hogy tetszik neki az összeg, de vitatja annak felhasználását.

Az új polgármester hivatalos beiktatása után várhatóan nagy mozgolódások indulnak majd el, hiszen neki is érdeke, hogy minél több forrást, minél gyorsabban elérjen.

A 2030-ig felhasználható ezermilliárdos összegről a Budapesti Városfejlesztési Tanács javaslatai alapján döntöttek volna, kérdés, mi lesz ezzel a szervezettel, ki viszi tovább, hogyan működik majd a kormányzat és a főváros közötti kommunikáció.

Az ezermilliárdos fejlesztési csomag kapcsán eddig a szentendrei és a ráckevei HÉV összekötéséről, elővárosi vonalak fejlesztéséről és a Déli valamint a Nyugati pályaudvar vasúti alagúttal történő összekötéséről lehetett hallani.

Kiemelt kép: Orbán Viktor bejelentése a HírTv-n