Arról is beszélt, még mindig úgy gondolja, hogy férjével saját lábon állnak, illetve dolgozott a Kempinski Hotelben, ahol megtanult, hogyan kell nagyon gyorsan ágyneműt cserélni.

Ez a legnagyobb gond a fővárosi idegenforgalommal

Budapest narratíváját illetően nincs egységes konszenzus, a városvezetés egészen mást gondol, mint amire a piac törekszik, párbeszéd pedig nincsen – jelentette ki a miniszterelnök lány a Mandinernek adott nyilatkozatában. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Minőségi vendégkört szeretne Budapestre hozni

Orbán Ráhel a kormánypárti lapban azt fejtegette, magasabb szintre kell emelni a fővárosi Budapest a felső kategóriás vendégek számára is vonzó célponttá tudna válni. Mindez a hotelárak tekintetében egyébként a három- és négy csillagos szállodákat is pozitívan érintené a turizmust. Fontos, hogy egy nagyobb, a korábbinál többet költő, minőségi vendégkör is megforduljon a városban, ez mindenki érdeke – magyarázta.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Justin Bieber is náluk bulizott

Megjegyezte, öröm volt nekik, hogy az ismert amerikai énekes, Justin Bieber a Sziget után a Botaniq Turai Kastélyban bulizott egyet. Az, hogy egy milliók által követett amerikai énekes jól érezte magát nálunk, erről pedig fotókat is közölt, biztosan jótékonyan hat majd a marketingünkre is – tette hozzá.

Képes bármikor Gyalog galopp idézetet mondani

Kitért arra is, hogy milyen ember otthon Orbán Viktor. „Olyan nagypapa, aki munkából hazafelé gyakran meglátogatja az unokáit. Olyan apa, aki besegít a tanulásban a francia forradalomról szóló témazáró előtt. Olyan ember, aki bármikor képes egy Gyalog galopp-idézetet mondani, és fejből tudja az összes Rejtő Jenő-könyv első sorát. Nem mellékesen nagyon jó vele römizni”.

Így ismerkedtek meg férjével

Tiborcz Istvánnal 2007 márciusában egy feltámadási misén futottak össze, egy közös ismerősük mutatta be őket, s egészen véletlenül másnap is összefutottak. „Akkor kezdtünk el beszélgetni. Nagy hatással volt rám, biztos voltam benne, hogy vagy nagyon sokáig leszünk együtt, vagy soha többet nem találkozunk.”

Turizmus, mint kultúra

Kijelentette, tíz év turizmusban eltöltött év után talán már kialakult, hogy a márkaépítés és -fejlesztés áll hozzá. Ezen belül is a szállodai és éttermi narratíva megalkotása, de más iparágak marketingjében is kipróbálta már magát. A turizmus olyan, mint a kultúra. Szerteágazó és sokrétű- fűzte hozzá.

Fesztivál-nagyhatalom

Nagy büszkeséggel tölti el, hogy ma Magyarország fezstivál-nagyhatalom lett. Mi, magyarok a kolbásztöltés vagy akár Liszt Ferenc kapcsán is tudunk fesztivált csinálni – vélekedett. Kapott kérdést azzal kapcsolatban is, hogy miért lépett a nyilvánosság elé azzal, hogy tavaly bababoltot nyitott a Hegyvidék bevásárlóközpontban. Akkorra ért meg a projekt, hogy beszélni lehessen róla.

Saját lábukon állnak

Mint mondta, újra Budapesten élnek, elég volt egy év külföldön. A karácsonyról szólva kijelentette, idén először otthon töltik a gyerkekekkel a szentestét, következő napokban pedig a nagyszülőket és a dédszülőket látogatják meg. Egyúttal kijelentette, ma is igaz az a mondás, amit évekkel korábban mondott, miszerint férjével és családjával saját lábukon állnak.

Nem mindig sikerül az angol puding

„Apukám mindig angol karácsonyi pudingot főz, ez persze nem mindig sikerül. Anyukám feladata a rácponty. Én pedig anya receptje alapján próbálom a kacsát megsütni, de valahogy sosem lesz olyan, mint az övé, pedig a férjem is az eredeti verziót kedveli jobban.”

Londonban volt az első karácsonya

Orbán Ráhel arról is beszámolt, hogy az ő első karácsonya Londonban volt, mivel édesapja 1989 végén Oxfordban tanult. „Édesanyám annyit kért a nagyapámtól karácsonyra, hogy hadd utazhasson ki velem Londonba, így sikerült együtt töltenünk az ünnepeket.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd.)