Mint ahogyan arról a BudapestKörnyéke.hu agglomerációs hírportál is beszámolt azt követően, hogy pénteken Orbán Viktor bejelnetette, elértük a 3,5 millió beoltottat, szombaton kinyithattak a vendéglátóegységek teraszai.

Brutális tömeg

Persze számítani lehetett arra, hogy az emberek durván megrohamozzák ezeket a helyeket, ám az a tömeg, ami végül kialakult több magyar nagyvárosban is egyfelől rémisztő, másfelől a felelőtlenség intő példája. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fizetett celebek?

Ám a teraszozás kapcsán van más is, amire ezúttal a 444.hu hívta fel a figyelmet. A lap ugyanis kiszúrta, hogy több az Instagramján posztoló celeb is megjelölte vagy tagelte bejegzésében a Csodálatos Magyarország elnevezésű oldalt, ami egyébként az MTÜ, azaz a Magyar Turisztikai Ügynökség egyik kiadványa/Magazinja és amit Guller Zoltán, Orbán Ráhel egyik bizalmasa vezet.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Dobót Kata posztja

A lap elsőként Dobó Kata posztját szúrta ki, aki a következőket írta a bejegyzésében: „#reklám Boldogság! Megszerezve a védettséget, napfürdőzök egy étterem teraszán. Nagyon régóta vártam erre! Végre napsütés, barátok és teraszok! Ha Te is így teszel, oszd meg mindenkivel, tedd mindenképp felelősséggel, de azért élvezd a pillanatot és használd a #hianyoztatok hashtaget! @csodasmagyarorszag #csodasmagyarorszag #nofilter”

Király Linda és Annoni Zita is használta a taget

Dobó Kata mellett pedig Király Linda és Annoni Zita is nagoyn hasonlú tematika mentén dobta ki a teraszozós posztját, sőt utóbbi meg is jelölte a posztban a Csodálatos Magyarország elnevezésű Instagram oldalt, ami ahogy említettük is az MTÜ egyik kiadványa.

Orbán Ráhelhez köthető cég finanszírozza?

Az MTÜ-t pedig ahogy fentebb is utaltunk rá, Orbán Ráhel egyik bizalmasa, Guller Zoltán vezeti, aki 2018-ban segítői közt említette meg a miniszterelnök lányát, és akinek ismerősei ezután kiváló pozícióka foglaltak el az állami divatiparban, írja a lap. A Magyar Divat & Design Ügynökség szintén az MTÜ alatt működik, vezetője az a Bata-Jakab Zsófia, aki Orbán Ráhel évfolyamtársa volt.

Kaptak ezért pénzt?

Persze ezek után joggal merülhet fel a kérdés, hogy az említett hírességek kaptak-e bármiféle ellenszolgáltatás a poszjaikért cserébe. Ez egyébként elég valószínű, ugyanis mindük tetemes rajongótáborral rendelkezik és szinte kizárt, hogy ingyen biztosítottak volna reklámfelületet, amit már csak az is alátámaszt, hogy a posztban szerepel a #reklám hashtag is.

Gyurcsány Ferenc kiakadt

Erre mutat rá nemrég posztolt Facebook-bejegyzésében Gyurcsány Ferenc is, akinek posztja indulatokkal teli. Mint írja “Gané emberek vagytok. Celebeknek fizettek a terasznyitást ünneplő posztjukért. Pénzt adtok azoknak, akiknek amúgy is van mit a tejbe aprítaniuk, ráadásul azért, hogy kávézók, éttermek teraszain ücsörögjenek.” – majd így folytatja:

Közösségi oldalán fejtette ki a véleményét

“Miközben milliók nem tudnak egy kólát se meginni a helyi presszóban. Ünnepeltetitek a kormányt közpénzből Orbán Ráhel irányításával, közben tízszer annyian halnak meg nálunk, mint Ausztriában. Éljen a keresztény erkölcs, az élet védelmének elsőbbsége.Végtelen az erkölcsi romlottságotok. Gyomorforgató, amit csináltok.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az ex-miniszerelnök posztja itt található:

Kiemelt kép: Újranyitott terasz Budapesten – Fotó: BPK