Mind a 106 egyéni választókerületben összeszedték az ellenzék képviselőjelöltjei számára az április 3-i országgyűlési választásokon induláshoz szükséges számú aláírását – jelentette be a baloldal miniszerelnök-jelöltje szombaton a Facebook-oldalán.

Gratuláció

Márki-Zay Péter a videóban gratulált mindazoknak, akik aláírásukkal támogatták a jelöltjeik indulását és aktivistáiknak is, akik segítettek azok összegyűjtésében. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A nap jó híre

Márki-Zay a felvételen azt mondja: “a nap jó hírét szerettem volna önökkel megosztani. Tudomásom szerint immár minden egyes körzetben, a 106 körzet mindegyikében megvan a minimális aláírás mennyiség ahhoz, hogy az egyesült ellenzék, az Egységben Magyarországért szövetség minden jelöltje elindulhasson.”

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A videó itt nézhető vissza:

Lelkesedés

Az ellenzék közös miniszterelnök jelöltje ezt követően egy hosszabb posztot is közzétett a Facebook oldalán, melyben egyebek között azt írja: “Évtizedek óta nem volt ilyen lelkesedés és ekkora érdeklődés a hatalommal szemben állók, a többség oldalán!”

Kormányváltó hangulat

“Minden körzetből azt a visszajelzést kaptam, hogy kormányváltó hangulat van az országban. Nemcsak a nagyvárosokban, de a kisebb településeken is.A változás erejét magam is tapasztalom! Azt, hogy a változás iránti vágy egyre csak nő a magyarokban. Az országjárásom során látom, hogy egyre többen jönnek el, és az emberek egyre jobban bíznak abban, hogy a túlerő és a propagandagépezet ellenére sikerülhet véget vetni a Fidesz-kormány tizenkét éves uralmának. Az egyéni jelöltjeink gyors sikere az aláírásgyűjtés során tovább erősíti a reményt, hogy Magyarország végre ne csak a fideszes kiváltságosoké, hanem mindannyiunké legyen!” – írja a bejegyzésben Márki-Zay.

Köszönet

“Ez úton mondok köszönetet Önöknek, és gratulálok a kormányváltó pártszövetség tagjainak is: a DK-nak, a Jobbiknak, az LMP-nek, a Momentumnak, a Párbeszédnek és az MSZP-nek, továbbá a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak!”

Folytatódik az aláírásgyűjtés

“Bár a törvény szerint 500 érvényes aláírás elegendő a képviselőjelöltek nyilvántartásba vételéhez, az aláírásgyűjtés országszerte folytatódik. Az emberekkel való találkozás, beszélgetés lehetősége nagy kincs egy kormányzásra készülő politikai erő számára, pláne ilyen elképesztő anyagi túlerővel szemben. Maradunk az utcákon, és továbbra is várunk mindenkit az eseményeinken és a pultjainknál. 50 nap múlva megszabadítjuk az országot a magyar történelem legkorruptabb kormányától. Csak felfelé!”- zárta sorait az ellenzék miniszterelnök jelöltje, aki ezt követően Orbán Viktor évértékelő beszédére is reagált a közösségi oldalán.

Orbán Viktor évértékelője

“Orbán Viktor évértékelőjének az egyetlen erénye az volt, hogy ez volt az utolsó miniszterelnökként. Velem foglalkozott sokat, az ország valódi gondjaival semennyit. Úgy történt, ahogy sejtettem: üres szónoklat, zavaros képek, szóvirágok. És ha mindazt, amit mondott, komolyan gondolná, kiállna velem vitázni.” – reagálta Márki-Zay Péter Orbán Viktor évértékelő beszédére, melynek a miniszterelnök egyebek között arról beszélt, hogy Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon vissza akar térni, valamint arról is beszélt, hogy Magyarországra nem csak a vírus, hanem a baloldal is rátámadt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Márki-Zay Péter