Novák Katalin lehet Áder János utóda – jelentette be Orbán Viktor a rendkívüli Kormányinfón. A miniszterelnök szerint Völner Pál ügye miatt nem kell lemondania Varga Juditnak. Cikkünk folymatosan frissül…

Bátor embernek tartja Völner Pált

A Telex kérdésére azt mondta a miniszterelnök, pár hete beszélt vele a parlamentben. Kollégista kora óta ismeri, nagyon bátor embernek tartja és nagyon sajnálom, hogy ez történt vele. Orbán Viktor várja, hogy a bíróság döntsön az ügyben.

Völner Pál ügye

Orbán Viktor az RTL klub kérdésére azt mondta, hogy ő is csak az ügyészségi közleményből értesült, hogy Völner Pált korrupcióval vádolják. Szerinte Varga Juditnak nincs felelősége ebben az ügyben, ezért nem kell lemondania.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Novák Katalin reakciója

Orbán Viktor bejelentése után Novák Katalin a Facebookon reagált a miniszterelnök szavaira: “Magyarországot képviselni, az egész magyar nemzetet szolgálni – erre az embert próbáló feladatra készülök hittel, lélekkel, szívvel. A felkérést tisztelettel vállalom. Maradok, aki vagyok.”

Köztársasági elnök

Áder Jánosnak nemsokára lejár a mandátuma. A miniszterelnök az ATV kérdésére megerősítette, hogy Novák Katalint jelöli a következő köztársasági elnöknek.

Kötelező oltás

A kötelező oltásról Orbán Viktor azt mondta, hogy a magyar nép lelke úgy működik, hogy ami kötelező, az még nagyobb elutasítottságot szül. Ezért a magyar kormány inkább a meggyőzés technikáját választotta. A miniszterelnök szerint a kötelező oltás nem működik.

Omikron elleni védekezés

A miniszterelnök bejelentette, hogy az Európai Bizottság beszerzési programjának keretében Magyarország is igényelt a Pfizer kifejezetten az omikron elleni védekezésre fejlesztett vakcinájából 9,5 millió adagot, mely 2022-23 folyamán érkezik majd.

LMBTQ mozgalom

“A bevándorlás és az LMBTQ-mozgalmak által propagált gyermeknevelés a két legfontosabb nemzetközi kérdés. Magyarországon nem az elit, hanem mindkét kérdésben népszavazás döntött és dönt majd” – mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint itthon nem az elit dönt ezen kérdésekről, és ez demokratikus megoldás.

Oltóanyagok

“A szélrózsa minden irányából szereztünk be oltóanyagot, ezek mind hatásosak. Gyorsan elértük az 5,5 millió beoltottat, de innen nehéz továbblépni. A hangsúly most a megerősítő oltáson, illetve az 5 és 11 év közöttiek oltásán van” – mondta a miniszterelnök.

Vírus elleni küzdelem

A 2021-es év két dologról szólt a magyarok életében: a vírus elleni küzdelemről és a gazdaság újraindításáról – ezzel kezdte a rendhagyó Kormányinfót Orbán Viktor.

Megjöttek a friss adatok

Az elmúlt 24 órában elhunyt 132, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma a járvány kezdete óta 38 028-ra. 5527 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 501-en vannak lélegeztetőgépen. 1985 új fertőzöttet igazoltak.

Idén már tartott egy Kormányinfót

Orbán Viktor 2019 és 2020 januárjában is tartott évindító sajtótájékoztatót, amelyen válaszolt a magyar és a külföldi sajtó kérdéseire. 2021 elején a koronavírus-járvány miatt maradt el a miniszterelnöki Kormányinfó, viszont a járvány harmadik hullámának vége után júniusban a miniszterelnök tartotta meg az egyik Kormányinfót, vagyis 2021-ben is sor került az eseményre.  

Konfliktus a Néppárttal

2020 januárjában a miniszterelnök többek között arról beszélt, hogy országépítő korszak van Magyarországon. Részletesen beszélt arról, hogy az Európai Néppárt súlytalanná vált, zsugorodik, ezért, ha a baloldali irányba tartó Néppárt nem képes visszafordulni, akkor egy új európai kereszténydemokrata kezdeményezésre lehet szükség.

Gazdasági bejelentések

A legutóbbi Kormányinfón, június 10-én jelentette be a miniszterelnök a gazdaság újraindításáról, a stabil gazdaság megteremtéséről, a gazdaság megerősítéséről szóló Nemzeti Konzultációt.

Kiemelt kép: Orbán Viktor – Forrás: Facebook