Magyar idő szerint szombat reggel fél nyolckor felszállt Dohából, és elindult Magyarország felé a Magyar Honvédség HUAF112-es jelű gépe. Ez az a gép, amellyel a köztársasági elnök külföldi útjaira repül.

Katarba utazott

Novák Katalin pénteken utazott Katarba, ahol többek közt megnézte a magyar-kazah férfivízilabda-mérkőzést. Az MTI híre szerint vasárnapig tartózkodna az országban, aznap tárgyalna ugyanis Tamím bin Hamad ál-Száni sejkkel. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Visszaindult a gép

Az útját azonban meg kellett szakította, ugyanis a 444.hu kiszúrta, hogy a köztársasági elnököt Katarba szállító gép visszaindult Magyarországra. Feltételezhető, hogy Novák Katalint a miniszterelnök hazarendelte.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Rendkívüli műsor

A honvédségi gép 12 óra 45 perckor leszállt Ferihegyen. Szinte biztos, hogy a lemondása miatt kellett hazautaznia, ugyanis az ATV szombat délután 16:50-kor rendkívüli műsorral jelentkezik. Feltételezhető, hogy a köztársasági elnök lemondása lesz a téma.

Schmitt Pál lemondása

2012 április 2-án mondott le először Magyarországon köztársasági elnök. Schmitt Pálnak azért kellett távoznia, mert kiderült, hogy doktori disszertációját plagizálta. Akkor 3 hónapnyi botrány után engedte el Orbán Viktor a köztársasági elnök kezét.

Megvonták a doktori címét

Az egykori olimpikon 3 hónapig tagadta, hogy külföldi tudósok tanulmányainak fordítását saját kutatásként prezentálta. Schmitt Pálnak nemcsak a köztársasági elnöki pozícióból kellett távoznia, hanem még a doktori címét is megvonta tőle a Semmelweis Egyetem.

Schmitt utódai

Schmitt Pál utóda átmenetileg Kövér László volt, majd Áder jánost választotta meg a parlament, aki két ciklust, azaz 10 évet töltött el a Sándor-palotában. Utóda Novák Katalin lett. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elnöki kegyelem

Novák Katalin, tavaly áprilisban elnöki kegyelemben részesítette K. Endrét, akinek nemhogy nem kell leülnie a büntetését, hanem visszatérhet a pedagógusi pályára és büntetlen előélet sem lesz.

Tüntetnek Novák ellen

A köztársasági elnök döntése miatt civil szervezetek és az ellenzéki pártok tüntettek péntek este a Sándor-palota előtt. Donáth Anna, a Momentum elnöke bejelentette, hogy addig fognak tüntetni, míg Novák Katalin le nem mond. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: