Júniusra akár 8 millió beoltott is lehet – többek közt erről is beszélt péntek reggel Orbán Viktor. A középiskolákat csak május 10-én nyitják meg, a szállodák és az éttermek nyitását is körülbelül ekkora tervezi a miniszterelnök.

Csak a vakcina

Most a zárásokkal nem lehet visszaszorítani a vírust. Az izolálás csak lassítani tudja a terjedését, megsemmisíteni csak vakcinával lehet – mondta Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Ismert emberek kampányolnak

A regisztráltak száma átlépte a 4 milliót. Ez növekvő szám, de még mindig kevés. Most ismert embereket kértek meg arra, hogy népszerűsítsék, a regisztrációt – mondta a miniszterelnök.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Májusra 4 millió beoltott

„Ha mindenben úgy haladunk, ahogy terveztük, akkor a 3 millió első beoltottat el fogjuk élni hamarosan. Most 2,7 millió ember felett járunk és el fogjuk érni a 4 milliót május elejére” – mondta Orbán Viktor.

Júniusra 8 millió beoltott

A miniszterelnök szerint május elejétől számítva 1 hét alatt beadnak 1 millió vakcinát, május közepére elérjük a 6 milliót, május harmadik hetére a 7 milliót, június elejére a 8 millió magyar állampolgár közül 7 millió megkaphatja az oltást.

Foci EB

„Attól tartok, hogy nem lesz annyit regisztrált, mint amennyi vakcina. Június 15-én lesz a foci EB, addigra mindenki, aki regisztrált, be lehet oltani, így a védettségi kártyával az emberek részt tudjanak venni az eseményen” – mondta a kormányfő.

Így néz ki az újraindítás

Orbán Viktor szólt arról is, hogyha elérjük a 4 milliós beoltott létszámot május elejére, akkor nyithatnak a szállodák, éttermek, és közösségi események. Most egyelőre  az iskolák újraniytása következik – tette hozzá. 

Logisztikai akció

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az ország egyik legfőbb logisztikai akcióját irányítják most az oltások megszervezésével. Az egész egy nagyon bonyolult folyamat – tette hozzá. Önmagában nézve sem rossz a teljesítményünk, de összevetve az uniós országokkal Magyarország messze megelőzve vezet. 

Nincs még döntés a 16-18 évesek itthoni beoltásának kérdésében

Nem kapott még egyértelmű választ a járványügyi szakértőktől arra a kérdésre a kormányfő a ma reggeli operatív törzs ülésén sem, hogy olthatják-e a 16-18 éveseket. Megjegyezte, hogy a magyar gyerekek 13 oltást felvesznek, tehát a magyarok hozzászoktak az oltásokhoz.

Május 10-én nyitnak a középiskolák, és csak írásbeli érettségi lesz

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Magyarországon sokkal jobban bíznak az oltásokban, mint sok nyugati országban. Úgy döntött az operatív törzs, hogy a középiskolák csak május 10-én nyitnak és csak írásbeli érettségi lesz idén. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Kiemelt kép: Orbán Viktor – Forrás: Facebook