Szinte biztos, hogy keleti vakcinával is lehet majd utazni, többek közt erről is beszélt Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban. 3 millió ember nem vette még fel az oltást, a miniszterelnök szerint ők nem fogják megúszni a vírust.

3 millióan még nem vették fel az oltást

„Tegnap 25 ezer első oltást és 117 ezer második oltást adtunk be” – mondta péntek reggel Orbán Viktor a Kossuth Rádióban. Még 3 millió felnőtt van, aki nem oltatta be magát. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem fog elmenni ez a vírus

„A tudósok szerint ez egy olyan vírus, amely nem fog elmenni. Sokan azt hiszik, hogy megúszhatják a vírust, de ez mindenkit meg fog találni”- mondta a miniszterelnök.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

121-en vannak lélegeztetőgépen

A legfrissebb adatok szerint csütörtökön a kórházban lévők száma ezer alá csökkent, 121-en vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzöttek száma 87 ezer.

Indiai mutáns

Mindenki félt a indiai vírustól. Orbán Viktor megkérdezte a szakminisztert erről, aki azt mondta, hogy azok az oltások, amelyek Magyarországon elérhetőek, hatásosak az indiai mutáns ellen.

Keleti vakcinával is lehet majd utazni

„Mindenki nyugodjon meg, keleti vakcinával lehet majd utazni” – mondta Orbán Viktor. Magyarország folyamatosan köti meg a kétoldali nyilatkozatokat.

A miniszterelnök nyugodt

„Nincs olyan ország, amely elzárná magát a turistáktól” – mondta a miniszterelnök. „Engem is kínai vakcinával oltottak be, és mégis utazhatok”. Orbán Viktor azt mondta, hogy várhatóan majd júliusban lesz egységes uniós igazolvány.  

Gazdaság újraindítása

Amikor a járvány csúcsra járt, akkor a védekezés volt a fontos – mondta Orbán Viktor. “Most, hogy a harmadik hullámot legyőztük, vagy leszorítottuk a földre, most újra kell indítani a gazdaságot. Meggyötört minket a korábbi helyzet, a vállalkozóknak vissza kell nyerniük a vállalkozó kedvüket”.

Rezsiharc

Orbán Viktor arról is beszélt,, hogy egy-másfél hónap múlva a klímavédelem területén az EB kijön 10-12 jogszabállyal. Akkor kell majd megvédeni a magyar emberek érdekeit. A következő két-három évben rezsiharcot kell folytatni.

Vakuemlék az őszödi beszéd

Orbán Viktor szerint egy vakuemlék az őszödi beszéd, mert „mindig emlékezni fogunk rá. Az vágja mellbe az embert, hogy aki ezt elmondta, az ugyanúgy ott van a magyar politikában, mint korábban”.

Újjáalakult a Gyurcsány-kormány

„Nemcsak arról beszélünk, hogy itt van, hanem ugyanezzel az emberrel harcolok, mert Gyurcsány a főnök. A főpolgármester háta mögött újjáalakult a Gyurcsány-kormány, ez egy különleges jelensége a magyar politikának” – mondta Orbán Viktor. BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Orbán Viktor – Forrás: Facebook