Az 1848-as forradalom napján, március 15-én reggel 9-kor a szokásoknak megfelelően felvonták Magyarország lobogóját a Kossuth Lajos téren, amelyet egy ünnepélyes huszármenet követett a Magyar Nemzeti Múzeumhoz.  Az ünnepi műsor után Orbán Viktor miniszterelnök mondott beszédet.

Orbán Viktor beszéde

Orbán Viktor tavaly, Petőfi Sándor szülővárosában, idén viszont Budapesten, a Nemzeti Múzeumnál mondott beszédet. A miniszterelnököt tapsvihar fogadta. Orbán Viktor kormányfő beszéde elején elmondta, 1848 márciusában Európa lángokban állt, vér folyt a fővárosok utcáin, Bécsben barikádokon harcoltak. Mit csináltak a magyarok? Verset írtunk, 12 pontot szerkesztettünk, átsétáltunk Pestről Budára, és az volt az első Békemenet – mondta a kormányfő. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Nagy tömeg előtt beszélt Orbán Viktor

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A nyugati világ

„A magyar hazát csak a szívek ereje és a polgárok szeretete tartja fenn. A nyugati világban emberek milliói gondolják azt, hogy a semmiből jönnek, és a semmibe mennek, és ezért nincsenek tekintettel semmire és senkire” – mondta a miniszterelnök. Majd arról beszélt, hogy „háborúkat robbantanak ki, és semmibe veszik a holtakat, és megfosztják jogaiktól a meg sem születetteket. Mi magyarok másképpen akarunk élni”.

Európai baloldal

„A magyar és az európai baloldal ma követ tör, míg mi katedrálist építünk, negyven nemzedék építőköveiből emelkedik a magyar katedrális” – tette hozzá. „Nagyjaink harcoltak azért, hogy ma itt lehessünk. 1848 hősei látták a katedrálist” – tette hozzá.

Orbán Viktor beszédet mond

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu

Európa nem csendes

„Európa ma nem csendes, hanem egyre hangosabb. Európa népei ma Brüsszeltől féltik a szabadságukat, és olyanra akarnak minket ránk kényszeríteni, ami a magyar szellem számára kárhozatos és idegen. Be akarnak minket préselni egy háborúba, migránsokat akarnak betelepíteni, és át akarják formálni a gyermekeinket. Mindezt azonban mi nem hagyjuk nekik” – hangsúlyozta a kormányfő.

Szemet vetett Magyarországra

„Brüsszel nem az első birodalom, amely szemet vetett Magyarországra. Az elmúlt 500 évben minden birodalom belátta, hogy elnyomássa, zsarolással, erőszakkal, Bach-huszárokkal, pufajkásokkal velünk nem megy semmire. Mi vagyunk a bot a kerék között, és mi vagyunk az a Dávid, akiket jobb, ha elkerül a Góliát”.

El kell foglalni Brüsszelt

Orbán Viktor szerint nincs más választásunk, el kell foglalnunk Brüsszelt, most Brüsszelig fogunk menetelni, tudjuk melyik kapun masírozzunk be. „Az év elején még egyedül voltunk, az év végén mi leszünk a többség, nagy esélyek nyílnak meg előttünk. Európában és Amerikában helyreállhat az élet” – mondta a miniszterelnök. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Együtt énekelt a művészekkel

Orbán Viktor beszéde végén az Operettszínház művészeivel, többek közt Dolhai Attilával és Homonnay Zsolttal énekelte el a Kossuth-nótát

 KIemelt kép: Orbán Viktor a Nemzeti Múzeum előtt – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu