Megszólalt Spanyolországba költözésükről Tiborcz István. A Magyar Hangnak nyilatkozott, elmondta, hogy a Budapest környékén, Csabdiban lévő birtokukat is eladták. Azért mentek Dél-Spanyolországba, mert jó üzleti lehetőségeket látott ott és nem akart távol lenni a gyermekeitől.

Biznisz és család

„Alapvetően két ok miatt döntöttünk úgy, hogy Marbellába költözünk. Egyrészt adódott néhány üzleti lehetőség, amelyekkel élni akartam, emiatt igen sok időt kell Spanyolországban töltenem. Azt viszont nem akartam, hogy keveset találkozzak a gyerekekkel.” – mondta Tiborcz István a Magyar Hangnak, amelyet a Telex szemlézett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Spanyolul és angolul tanulnak a gyermekei

A miniszterelnök veje hozzátette: „A kislányom ötéves, az utolsó évben az iskola előtt jó lehetőségnek tűnt, hogy angolul és spanyolul tanuljon ő és a testvérei is.”

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Magyarországon is üzletel

A miniszterelnök lányának a férje hozzátette: „A legképtelenebb találgatások jelentek meg arról, hogy felszámolunk itthon mindent, holott további üzleti lehetőségeken dolgozom Magyarországon és külföldön is” – mondta.

Spanyolországban is vett szállodát

A lap szerint július óta a spanyolországi Los Alcázares település egyik négycsillagos szállodáját üzemelteti a Tiborcz tulajdonában álló BDPST Group egyik társasága. Egy 84 szobás, étteremmel és bárral, valamint 150 fős bankett-teremmel rendelkező hotelről van szó, amelyet hamarosan meg is vásárol a cégcsoport, ezután pedig további hoteleket is akarnak venni Spanyolországban.

Ebben a városban vett szállodát

A budapesti agglomerációban eladott mindent

A Magyar Hang azt is írja, Tiborcz eladta a Csabdi külterületén található Tiborcz-tanyaként ismertté vált ingatlant, valamint a környező földeket. Az ingatlanok, azaz a központi ház, valamint a legelők, a erdők, szántók egy részét 2018-ban, másik részét idén tavasszal vették meg tőle.

Túl messze van

Tiborcz István erről azt mondta a lapnak, „szeretném megelőzni a találgatásokat, szó sincs arról, hogy felszámolom a magyarországi érdekeltségeimet”, a birtokot azért adta el, mert az túl messze van Budapesttől.

Csalhatott de ez senkit sem zavart

Az akkor alig 30 éves Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Elios több közvilágítási tenderen nyert, összesen 13 milliárd forintot. A korszerűsítéshez uniós pénzeket is igénybe vettek, ezért az EU Csalásellenes Hivatala (OLAF) nyomozást indított. Az OLAF a 35 vizsgált pályázatból 17-nél állapította meg, hogy szervezett csalási mechanizmust építettek ki a pályázatok kiírásánál. Az OLAF elküldte a magyar hatóságoknak a jelentést, de Magyarországon semmilyen büntetőjogi felelősségre vonás nem történt.

Sok a gengszter a környéken

Az, hogy Orbán Viktor lánya a családjával az andalúziai Marbellára költözik, Orbán Ráhel Instagramjáról derült ki. Az elegáns tengerparti városnak jó a klímája és a Telex szerint sok európai gengsztercsoport él a környéken. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Orbán Ráhel és Tiborcz István