Nyolc évvel távozása után Ördög Nóra kitálalt és elárulta, miért hagyta ott az RTL Klubot. A tévés a könnyeivel küzdve mesélt arról, hogy mit élt át a csatornánál, ahol elmondása szerint nőként nem becsülték meg, nem eléggé ismerték el a munkáját, amikor pedig várandós lett, szerinte méltatlanul bántak vele. Az RTL ma elnézést kért Ördög Nórától.

Úgy érzi, nőként nem becsülték meg az RTL-nél

A Péntek Esti Partizán című Youtube csatorna vendége volt Ördög Nóra, aki karrierje indulásáról, az RTL-nél töltött gyakornokévekről, és arról is beszélt, hogy úgy érezte, nem becsülik meg a csatornánál. A videót a cikkünk alján nézheted meg. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem minden munkáért kapott pénzt

Nóra 2001-ben került az RTL Klubhoz, ahol szerkesztőként kezdett, majd átállt a kamera másik oldalára és műsorvezető lett. Olyan produkciókban vett részt, mint a Reggeli, a Szombat esti láz, a Csillag születik és az X-Faktor. Több produkciónak nem csak a műsorvezetője, hanem szerkesztője is volt, ám a háttérmunkáért nem kapott külön pénzt.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Volt olyan férfi kollégája, aki háromszor többet keresett

„Kiderült, hogy a főnökeim évek óta azt gondolták, én pluszba kapok azért pénzt, hogy szerkesztőként is dolgozom. Ez egy tök nagy pofon volt, hogy basszus kidolgozom a lelkemet, majd egyszer csak kiderül számomra, hogy van olyan kollégám, férfi, aki háromszor többet keres, mint én.” – mondta Nóra.

Egy férfi kollégája akkor is pénzt kapott, amikor nem volt képernyőn

A műsorvezető hozzátette: volt olyan helyzet, hogy egy férfi kollégája egy teljes évig nem volt képernyőn, Ördög viszont pontosan tudta, hogy a kolléga kapja a fizetését, és ettől még jobban fölment benne a pumpa.

Amikor elment az RTL-től, beszóltak neki

Nóra ekkor kapott ajánlatot a konkurens csatornától, a TV2-től, amelyet el is fogadott. Nem alkudozott az RTL-nél, nem kért jobb fizetést, második gyermekével várandósan felmondott, amely nagy port kavart akkor az RTL vezetőségénél. Akkor ezt mondta az RTL mai vezérigazgató-helyettese, Kolosi Péter: „Azt mindenesetre furcsállom és megmosolyogtató, hogy a TV2-nél azt kommunikálják, hogy fiatalítanak műsorvezetői fronton, erre leszerződtetik a Liptai Claudia korosztályába tartozó, hamarosan kétgyermekes Ördög Nórát – mondta akkor lapunknak Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója.

Nem elegáns nyilatkozat az RTL egyik főnökétől

Ördög Nóra 1981-ben született, Liptai Klaudia pedig 1973-ban. Egészen biztosan nem tartoznak egy korosztályba, a gyermek születésére hivatkozni pedig nem biztos, hogy a legelegánsabb nyilatkozat volt Kolositól.

Már másként gondolja az RTL

Miután az RTL munkatársai is megnézték az Ördög Nórával készült videót gyorsan kiadtak egy közleményt, ebben ez áll:„Szeretnénk röviden reagálni arra, amit Ördög Nóra mondott a Partizánban a nálunk töltött éveiről és távozása körülményeiről. Nem helyreigazítást szeretnénk kérni az elhangzottak miatt, sokkal inkább elnézést.” – írják az RTL közleményében, majd így folytatják:

Elnézést kér az RTL

„Elnézést kérünk azokért a sérelmekért, amelyekről a műsorvezetőnő úgy érzi, hogy évekkel ezelőtt őt az RTL Klubban érték. Az akkori helyzet értékelése nélkül szeretnénk hangsúlyozni, hogy az RTL Magyarország nagyon sokat változott az elmúlt, több mint hét évben. Egy más értékeket képviselő médiacég lett.” – mondja magáról a csatorna.

RTL hatása a társadalomra

Az RTL közleményében hozzáteszik: „Évek óta azon dolgozunk, hogy teljes esélyegyenlőséget teremtsünk, hogy egy nő ugyanazért a munkáért ugyanazt a juttatást kapja, mint egy férfi, és tehetséggel és szorgalommal ugyanolyan magasra is juthassanak nálunk a karrierjükben. Erőfeszítéseink sikerét jelzi a női közép- és felsővezetők számának folyamatos növekedése és a fizetési különbségek megszűnése is. Azt reméljük, hogy munkánk eredményei túlmutatnak az RTL Magyarországon, és hatással lehetünk más munkahelyekre és akár a teljes társadalomra is” – írta a Blikknek az RTL Klub. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mi lehet a háttérben?

Ilyenkor persze mindenki azt kérdezi, mi lehet annak a hátterében, hogy az RTL bocsánatot kért. Talán azért, mert rájöttek, hogy tényleg nem voltak jófejek Nórával. Időközben menesztették az RTL akkori vezérigazgatóját, már egy nő a vezérigazgató, ezért akár valóban új szelek fújhatnak a csatornánál, és bizony az is benne van az RTL elnézéskérésében, hogy Nyugaton nagyon erős a Mee Too-mozgalom, a magyar RTL-nek pedig el kell számolnia a német anyavállalata felé, hiszen mégiscsak kemény dolgokat mondott róluk egy volt női műsorvezetőjük. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt az Ördög Nórával készült beszélgetés

Kiemelt kép BPK-montázs: Ördög Nóra (Forrás: fenti videó) és Kolosi Péter, az RTL KLUB vezérigazgató-helyettese (Forrás: Youtube/Lutter Imre)