Új ipari park létesül Érd és Budafok határában. A tervek szerint 68 hektáron valósulhat meg a beruházás és több mint kétezer munkahely jön létre.

Konkrét fejlesztési projekt

Új ipari park létesül Érd és Budafok határában – jelentette be Fónagy János, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) parlamenti államtitkára csütörtökön. Az államtitkár elmondta, hogy a 2010-ben megindult gazdasági fejlődést megakasztotta a világjárvány és a háború. A kormány elsődleges célja idén az infláció letörése, hogy az év végére egy számjegyű legyen, majd ezt követően a gazdasági fejlődési folyamat beindítása, és ehhez konkrét fejlesztési projektek kellenek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiválóan alkalmas befektetési terület

A GFM parlamenti államtitkára hangsúlyozta: Orbán Viktor miniszterelnök kínai útján számos gazdasági vezetővel is tárgyalt, és felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarország kiválóan alkalmas befektetési terület, kelet és nyugat közötti találkozási pont.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A logisztika erősítése

Fónagy János szerint a „találkozási pont” szerep ellátásában fontos feladat hárul a logisztikára, és bár Magyarország jól áll ebben az ágazatban, de szükséges az erősítése. Az Érd és Budafok határán tervezett logisztikai és ipari park ehhez járulna hozzá.

Emelkedhetnek az önkormányzati bevételek

Aradszki András, Érd országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a város jó adottságokkal rendelkezik, ugyanakkor helyiadó-képessége alacsony. Az önkormányzatnak az élet minőségét javító fejlesztésekhez szüksége lenne még több helyi adóra. A tervezett ipari park lehetővé teszi az önkormányzati bevételek emelkedését, és segítené, hogy az ottani lakosok helyben dolgozzanak.

Több mint kétezer új munkahely létesülhet

A projektben 68 hektár területről van szó, amelynek kétharmada Érdhez, egyharmada Budafokhoz tartozik. Az elképzelések szerint magántőkéből 224 ezer négyzetméternyi csarnok, raktár épülne és 2000-nél több munkahely létesülne.

Felgyorsítják az engedélyeztetést

Az Érd és Budafok határán lévő terület fejlesztés előtt áll, becslések szerint 40-50 milliárd forint fejlesztéssel létesülne az ipari park, amelynek jelentős része a logisztikai ágazatot érintené. A kormány azzal járul hozzá a fejlesztéshez, hogy a szükséges hatósági engedélyeztetést felgyorsítja a két-három éven belül megvalósuló beruházáshoz, írta a Világgazdaság.

Elindult a munka Vecsés határában

Áprilisban írtunk arról, hogy csaknem 200 ezer négyzetméternyi ipari csarnokot és majdnem 37 ezer négyzetméternyi irodát és úgynevezett mezzanine területet kínál majd Vecsés és Gyál határán a Weerts Logisitics Park. A 60 hektáros területen hozzáfogtak a kivitelezéshez. Négy, egyenként 50 ezer négyzetméteres épületet emelnek – közölte a beruházó. 

Ipari társasházak

Kifejezetten a KKV szektor vállalkozóit fogadják be, akik eddig a lakónegyedekben végezték tevékenységüket. Ezek a raktárépületek olyan ipari társasházak, ahol több vállalkozó is vásárolhat területet.

Tehermentesít

A beruházással leginkább Gyál, Vecsés és a 18. kerület profitálhat, mert a logisztikai park tehermentesíti a környék utcáit a kamionforgalomtól, és a lakóövezetet az eddig elszórtan, pici műhelyekben tevékenykedő vállalkozóktól. A beruházás közel 1000 munkahelyet teremt – írta meg a privatbankar.hu.

Ez már a 25. projektjük 

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező WLP (Weerts Logistics Park) és RaktárAD csoportnak a vecsési már a 25. projektje, amely Európán belül valósul meg. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: