Az M7-es autópályán nagy mértékű torlódás alakult ki pünkösd hétfőn Budapest felé, délután 17 óra után. Érdtől a fővárosig araszolva haladnak az autók. Óriási a dugó az M3-ason Gödöllőnél is, az M5 pedig Újhartyántól kezd lassulni.

Dugó még este is

Az Útinform 19:00 órakor kiadott jelentésében az áll, hogy az M7-es autópályán Budapest felé Érd és Budaörs között még mindig telített forgalmi sávokban lehet csak haladni. Az M7-es autópályán sokan haladnak Budapest felé, Balatonvilágos és Székesfehérvár között, valamint Martonvásárnál, illetve Érd és Budaörs között telített forgalmi sávokban lehet csak haladni.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sokan mennek haza

Óriási tömeg érkezik tehát haza a Balaton környékéről. Ez nem is csoda, hiszen a pünkösdi hosszú hétvégét aki tehette, a magyar tengernél vagy más tóparti, természetközeli helyszínen töltötte.

Érdemes kerülőutat nézni

Aki teheti még ne induljon haza, vagy Érd előtt térjen le az autópályáról és kerülőúton jöjjön be a városba. Különben könnyen lehet, hogy órákon át a tömegben kell araszolnia.

Velencéig jól megy a forgalom

Este fél nyolckor Velencéig még normál tempóban lehet haladni, igaz sűrű a forgalom. Érd környékén jelentősen lelassul a haladás, néhol araszolni kell.

Kerülőút

A budai oldalon élőknek érdemes legkésőbb Sóskútnál letérni és Biatorbágy, Budakeszi vonalon beslisszolni a városa, akik a pesti oldalra mennek, Tárnoknál menjenek le a 7-esre, Érden keresztül lehet, hogy gyorsabban hazaérnek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

M3 – picit hosszabb, de időben rövidebb

Nem csak az M7-esen, de az M3-as és az M5-ös autópályán is élénk a forgalom a főváros felé haladva. Az M3-ason érkezik, és Dél-Pest vagy Dél-Buda irányába halad majd tovább érdemes megfontolnia egy kis kerülőt és letérni Gödöllő után az M31-re, majd az M0-ra. Picit hosszabb, de időben rövidebb lesz az út hazáig.

M5 – Újhartyántól lassul

Az M5-ös autópályán az újhartyáni pihenő után érdemes helyenként torlódásra számítani, innentől Pestig még a belső sávban sem lehet 120-nál gyorsabban menni, mert nagyon sokan mennek hazafelé.

Hármas karambol a ferihegyi gyorsforgalmin

A ferihegyi gyorsforgalmin három autó ütközött a 18. kerületben a Szinnyei Merse Pál utca melletti szakaszon. A város felé két sávon áll a forgalom, kifelé viszont egy sávon lehet haladni.

Kigyulladt egy BMW

A nap folyamán korábban kigyulladt és teljesen kiégett egy gépkocsi az M3-as autópálya 134-es kilométerszelvényénél, Mezőkeresztes térségében, a Vásárosnamény felé vezető oldalon. A mezőkövesdi hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a tüzet. A forgalom félpályán haladt az érintett útszakaszon.

Így égett a drága német gyártmányú

Forrás: Facebook/Balesetinfó

Kiemelt kép: Helysezíni felvétel az M7-esről – Forrás: Facebook/M0 – M1 – M3 – M5 – M7 Hírek – Információk 0-24