Tegnap a Dunakanyart és Szentendrét öntötte el a víz, ma az agglomeráció másik fele, a Csepel-sziget kapott nagy esőt. Szigetszentmiklóson annyi esővíz gyűlt össze az egyik aluljárónál, hogy elakadtak az autósok.

Rendszeresen elönti a víz

Hatalmas felhőszakadás ömlött a csepeli agglomerációra, a legdurvábban Szigetszentmiklós ázott el. A Csépi út és a Bajcsy Zsilinszky úti aluljáró teljesen megtelt vízzel, autók akadtak el. Az egyik helyi lakos a BudaPestkörnyeke.hu hírportálnak azt mondta, hogy ez a HÉV-aluljáró a buckai városrészen van. Ezt a részt rendszeresen elönti a víz, mert a buckai rész homokos, erdős terület volt a ’80-as évek közepéig és a sok beépítés miatt ide folyik a víz. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Óriáspocsolyák

A hirtelen lezúduló csapadéktól a szigetszentmiklósi mélyedések gyorsan megtelnek vízzel, a tapasztalatlan autósok pedig rendszeresen belehajtanak ezekbe az óriáspocsolyákba és benn is ragadnak, ugyanis a víz belefolyik az alacsony autók kipufogójába és a motor leáll. Vélhetően cikkünk megjelenése előtti viharban is ez történt a kiemelt képünkön látható autóval.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Beépítették a területet

A 90-es évek második felében óriási beépítés vette kezdetét Szigetszentmiklósnak a Bucka városrészében, majd 2000-2010 között az itt épülő házak száma tovább nőtt. Ez azt eredményezte, hogy a város központjához viszonyítva, magasabban fekvő buckai részről a víz befolyik arra a területre ahol most is elakadtak az autósok.

Rendszeres a probléma

Szigetszentmiklósnak ezen a részén a problémát csak egy kiépített csapadékvíz-elvezetéssel lehetne megoldani, amely több milliárd forintos beruházás lenne. Információink szerint korábban volt egy elképzelés, amely keretén belül különböző zöld szigeteket alakított volna ki a buckai városrészen. A tervnek az volt lényege, hogy kisebb tavakat hoztak volna létre, fásítva, bokrosítva, ide tudott volna befolyni a csapadékvíz, de az elmúlt időszakban erre végül nem került sor. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Tavaly is problémás volt ez az aluljáró

Kiemelt kép forrása: Facebook – Köszönjük a kép készítőjének, hogy felvételével segíti mások hiteles tájékoztatását.