Akció indul! A speciális felszerelésbe öltözött rendőrök egymás után nyomultak be abba a házba, ahol tudták, ott van akit keresnek. Egy darabig mégsem találták a bujkáló férfit, aztán az egyik zsaru felemelte az ágymatracot és kiderült egy föld alatti lejárót fedett el az ágy. Hamarosan kattant a bilincs. Az akcióról készült videót a cikkünk alján nézheted meg.

Drónokat is bevetettek a rendőrök

Évek óta bujkált öt-, illetve hároméves fegyházbüntetése elől két férfi, akiket most fogtak el a budapesti célkörözési nyomozók. Hatalmas rajtaütés volt a Dél-Pesti tanyavilágban, környéken élők is észre vehették, hiszen még rendőrségi drónokat is bevetettek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Csalás és drog miatt kellett volna börtönbe menniük

Az óriási rajtaütésre azért volt szükség, mert a csalás miatt 5 évre ítélt 47 éves budapesti M. Zoltánt, nem vonult börtönbe, ezért 2020 őszén elfogatóparancsot adtak ki ellene. A 40 éves, szintén budapesti T. Bálintot 2019 nyara óta körözték, ő új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt kiszabott hároméves fegyházbüntetését nem kezdte meg.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Nem találták őket

Mivel korábban ismert címeiken, vélhető tartózkodási helyeiken nem találták a két elítéltet, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztálya indított adatgyűjtést, melynek eredményeként 2022. augusztus 25-én kattant a bilincs a keresett férfiak csuklóján.

Többször is átkutatták a tanyát

M. Zoltánt egy Szabadszállás környéki tanya többszöri átkutatását követően Bács-Kiskun megyei kollégáik közreműködésével találták meg a budapesti célkörözési nyomozók.

Nem találták, aztán felemelték a matracot

Elsőre úgy tűnt, hogy a férfi nem tartózkodik az ingatlanon, noha a bűnügyi információk szerint ott kellett lennie. Végül egy padlóhoz rögzített ágy matracát fölemelve vették észre a létrát, ami egy üregbe vezetett – itt rejtőzött a keresett férfi.

A föld alatti kamrában bújt meg

A föld alól előkerített M. Zoltán kőbányai, három kutyával őrzött családi házában ugyanezen a napon a szintén körözött T. Bálintot fogták el a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály és a Közrendvédelmi Főosztály segítségével.

Börtönbe vitték őket

Mindkét férfit büntetés-végrehajtási intézetbe vitték, ahol megkezdték jogerősen kiszabott szabadságvesztésük régen esedékes letöltését. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a rendőrségi akcióról készült videó

Kiemelt kép: részlet a fenti videóból