Szinte az egész fővárosban, a belső kerületekben és a dunai hidaknál tartottak komplex bűnügyi-rendészeti akciót, közel száz rendőr és számos társhatóság részvételével. A Hősök terén felszámoltak egy éppen szerveződő illegális gyorsulási versenyt, de a Dunán sem lehetett úgy átmenni a város egyik feléről a másikra, hogy ne kelljen alkoholszondát fújni.

Komplex akció

A Budapesti Rendőr-főkapitányság komplex bűnügyi-rendészeti akciót szervezett most szombat este a főváros 5., 6. és 7. kerületében. Estétől másnap hajnalig tartott az ellenőrzés, amelyben részt vett a rendőrség, az adóhatóság, a katasztrófavédelem és a helyi közterület felügyelet. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kábítószer

Az akció fő célja a bűncselekmények megelőzése, illetve a többi közlekedőre veszélyt járművezetők kiszűrése volt. Külön figyelmet fordítottak a közterületi garázdaságok, a kábítószerekkel, a fake-drogokkal és az illegális prostitúcióval összefüggő bűncselekmények visszaszorítására. A rendőrök és a társszervek ellenőrizték a belváros forgalmas közterületeit, a szórakozóhelyek környékét, valamint két szórakozóhelyre is bementek. Az egyik szórakozóhelyen tapasztalt szabálytalanságok miatt a katasztrófavédelem indított hatósági eljárást.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Körözött személyek

743 igazoltatást hajtottak végre, elfogtak vagy előállítottak 25 embert, köztük három körözött személyt, három embert kábítószer birtoklása, kettőt garázdaság, kettőt önbíráskodás, egyet lopás elkövetése miatt. Megtaláltak hét, gyermekvédelmi intézetből szökött fiatalt is. 

Száznál is több piás sofőr

119 járművezetőnél negatív eredményt mutatott az alkoholszonda, három embert állítottak elő mintavételre, egy-egy ember ellen ittas, illetve bódult járművezetés miatt indult eljárás.

Szabálytalan taxisok

Ellenőriztek 118 taxit is, engedély nélküli személyszállítás, nem megfelelő tarifahasználat, illetve drosztengedély hiánya miatt három gépkocsinak vették el a rendszámát és forgalmiját. Egyéb szabálytalanságok miatt további hat taxisofőr ellen indult eljárás.

Illegális gyorsulási verseny

A belvárosi akció közben a Hősök terén tucatnyi gépkocsi, illetve motorkerékpár gyűlt össze, feltehetően illegális gyorsulási versenyre. A rendőrök érkezésére a járművek távoztak, a verseny nem jött létre, amit a térfigyelő kamerákon keresztül is ellenőriztek az éjszaka hátralévő részében.

Sok rendőr van péntek és szombat este az utcákon

Budapest 5., 6., 7. kerületében a rendőrök folyamatosan, de különösen csütörtök, péntek és szombat éjszakánként megemelt létszámmal vannak jelen. A Budapesti Rendőr-főkapitányság ezen kívül minden hónapban tart nagy létszámú, komplex bűnügyi-rendészeti ellenőrzést a Belváros, Erzsébetváros és Terézváros biztonsága érdekében.

Razzia Budán is

Közben razzia volt Budán is. A Budapesti Rendőr-főkapitányság 1., 2., 3., 11., 12. és 22. kerületi kapitányságai elsősorban a Pestről Budára vezető hídlehajtóknál, valamint az illetékességi területükön ellenőrizték a közlekedőket most péntek este.

Ezernél több autóst ellenőriztek

Az akció során 1950 gépjárművezetővel szemben alkalmaztak alkoholszondát, közülük 27-nél merült fel az ittasság gyanúja. 10 sofőr alkoholszintje bűncselekményi értéket mutatott, 17 embert mintavételre állítottak elő. Közülük egy autós, akiről kiderült, hogy engedély nélkül vezetett, a rendőri jelzés ellenére továbbhajtott, de nem jutott messzire, mert a rendőrök 100 méterrel arrébb utolérték, és vele szemben két szabálysértési feljelentést tettek. 

Szabálysértők

Egy másik megállított gépjárműben négy személlyel szemben kellett intézkedniük kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt, továbbá elfogtak egy körözött személyt is. Az egyenruhások biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 13, valamint kötelező haladási irány megszegése miatt négy esetben szabtak ki közigazgatási bírságot, három sofőrrel szemben szabálysértési feljelentést tettek – többek közt engedély nélküli vezetés, rendőri jelzés figyelmen kívül hagyása, és irányjelzés elmulasztása miatt. 

Helyszíni bírság

További 14 járművezetőt helyszíni bírsággal szankcionáltak: heten közülük irányjelzés elmulasztása, öten lejárt műszaki érvényesség, egy ember záróvonal átlépése és lejárt érvényességű vezetői engedély miatt kapott büntetést. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Itt a videó a belvárosi razziáról

Kiemelt kép: részlet a fenti videóból