Jelentős rendőrségi készültségre lehettek figyelmesek az utazók a minap a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren. Egy gyilkossági kísérlettel vádolt férfit hoztak haza a Kanári-szigetekről. A tettes azt hitte békében élhet a napfényes nyaralóhelyen, de nem így történt. Kattant a bilincs Tenerifén. Közben kiderült kerozinhiány miatt több gép csak jelentős késéssel tudott felszállni a budapesti repülőtérről.

Életveszélyes sérülést okozott, aztán lelépett Spanyolországba

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály emberölés bűntett kísérlete gyanúja miatt folytat eljárást egy 41 éves budapesti lakos ellen. Az ittas és hangoskodó férfi még 2023. december 16-án késsel megszúrta az ismerősét annak 11. kerületi lakásán, miután felszólította, hogy hagyja el az otthonát. Ezt követően távozott a helyszínről. A bűncselekmény során áldozata életveszélyes sérülést szenvedett. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kanári-szigeteken kapták el

A férfit a fővárosi nyomozók azonosították, és mivel információik szerint külföldre szökött, ezért vele szemben nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. D. Zsoltot a Nemzeti Nyomozó Iroda közreműködésével a spanyol hatóságok 2023. december 18-án elfogták a Kanári-szigeteken, az ORFK Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ munkatársai 2024. március 21-én hozták haza Budapestre, és átadták a BRFK Nyomozó Főosztály munkatársainak. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

nem menekülhetett a magyar nyomozók elől

A férfit emberölés bűntett kísérlete miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását, amelyet a bíróság elrendelt. A tettes tehát még a Kanári-szigeteken sem érezhette magát biztonságban.

Üzemanyaghiány Ferihegyen

Közben friss hír a reptérről, hogy üzemanyaghiány miatt nem tudott felszállni egy az egyiptomi Hurghadába tartó gép Ferihegyről. Csütörtökön egy Mallorcára tartó Ryanair repülőnek kellett egy órát várakozni, mert nem volt elég kerozin.

Készletezési probléma

A budapesti reptér legnagyobb üzemanyag-szállítója a Mol. A cég szóvivője, Bakos Piroska azt nyilatkozta, hogy a hiány nem az ő hibájuk. A Budapest Airport Zrt. állítja, hogy a gépek az Air BP repülőgép-üzemanyag kiszolgálónál jelentkező átmeneti készletezési probléma miatt nem tudtak felszállni, hozzátették, hogy a cég dolgozik a probléma elhárításán. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Itt a videó a férfi hazaszállításáról

Kiemelt kép forrása: Rendőrség