Hatalmas razziát tartottak a rendőrök Dunakeszin. Minden autóst megállítottak, mindenkit szondáztattak. A településen élő Szebeni Istvánnak, a TV2 műsorvezetőjének tetszett az akció, megdicsérte a rendőröket a Facebookon.

Rengeteg autóst szondáztattak

A dunakeszi rendőrök több száz sofőrt szondáztattak meg másfél óra alatt. Ezt nevezik a rendőrök skandináv-módszernek. Lényegében senki sem menekülhet, mert nincs hová. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Reggel 9-kor kezdődött az akció

A 2-es számú főút gödi szakaszára települtek ki a dunakeszi rendőrök február 9-én kora reggel. A közlekedésrendészeti akciót az ittas vezetők kiszűrése érdekében szervezték.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Két piás sofőrt szűrtek ki

A 9 rendőr a 1,5 óra alatt minden arra haladó sofőrt félreállítottak. 412 járművezető fújt az alkoholteszterbe. Kettőt kaptak el, rájuk 30, illetve 100 ezer forintos bírságot szabtak ki.

Alkoholisták isznak reggel

Az addiktológusok szerint, aki reggel kilenckor már részeg, az szinte biztosan alkoholista és a napot egy nagy pohár vodkával, vagy pálinkával indítja, mert már nem tud alkohol nélkül élni.

Lesz még ilyen akció

A Dunakeszi Rendőrkapitányság a jövőben is tervez hasonló, a közlekedésbiztonság javítását célzó akciókat.

Tetszett a TV2 műsorvezetőjének

Az esetről beszámolt a Dunakeszipost.hu elnevezésű helyi portál. A cikket a TV2 műsorvezetője, Szebeni István is kommentelte. Ezt írta: „Nagyon helyes, többször is kellene”. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a tévés posztja

Kiemelt kép: Razzia Dunakeszin – Forrás: Dunakeszipost.hu