Hatalmas dugókra kell készülni az M1-M7 bevezetőn, mert másfél évre lezárják a Lánchidat és egybefüggő buszsávot alakítanak ki Budáról, a Hegyalja úton át, egészen Pest keleti részéig. Ez azt jelenti, hogy a most is szinte járhatatlan Hegyalja úton mindössze egy sáv marad az autósoknak, a másikat csak buszok, taxik, motorosok és elektromos autók használhatják.

Lánchíd, Blaha, rakpart

Három nagyberuházás is elindul a következő egy hónapban Budapesten: a pesti alsó rakpart megújítása a Margit híd és a Parlament között, a Lánchíd felújításának újabb szakasza és a Blaha Lujza tér felújítása – közölte a főpolgármester kabinetfőnöke kedden a Facebook-oldalán.

Sétány lesz a Parlamentnél

Balogh Samu várostervező azt írta, június 7-én indul a pesti alsó rakpart megújítása a Margit híd és a Parlament közötti szakaszon, ennek nyomán összefüggő gyalogossétányt és Duna-parti fasort kapnak majd a budapestiek.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Év végéig tart a felújítás

A munkálatok miatt a hétvégi gyalogos-kerékpáros rakparti nyitást követően, hétfőtől autók már nem használhatják a Margit híd és a Lánchíd közötti szakaszt. A pesti alsó rakparton északról a Margit hídig, délről a Lánchídig lehet majd autóval közlekedni. A felújítás várhatóan az év végéig tart.

Lezárják a Lánchidat

Június 16-án kezdődik a Lánchíd felújításának újabb szakasza; lezárják az útpályát, a felújítás végéig nem lehet átkelni a hídon – olvasható a bejegyzésben. A Lánchíd kiesése miatt átalakul a közösségi közlekedési hálózat: egyes buszjáratok módosított, illetve rövidített útvonalon közlekednek majd, ugyanakkor fejlesztik Buda és a pesti belváros közösségi közlekedési kapcsolatait.

Összefüggő buszsávok

A hiányzó szakaszok pótlásával összefüggő buszsávot alakítanak ki a Hegyalja úton, valamint új buszjáratot indítanak az Apor Vilmos tér és a Bosnyák tér között.

Nagy dugók az M1-M7 bevezetőn

Az M1-M7 bevezetőn autózók óriási dugóra készüljenek reggelente befelé, majd délután hazafelé, hiszen a két sávon is alig járható Hegyalja úton másfél évig mindössze egy sávja lesz az autósoknak.

Alternatív útvonalak

Várhatóan sokan alternatív útvonalakat keresnek majd a városba be, illetve kijutáshoz. Ilyen lesz majd a Budakeszi út, az Egér út vagy Gazdagrét felé a Farkasréti temető irányában a kerülő. Mivel a kelenföldi P+R parkolóban reggel nyolckor már nem találni üres helyet, borítékolható, hogy a környéken nehéz lesz az utcai parkolás még az ott élők számára is.

Blaha felújítása

A Blaha Lujza tér felújítása a közbeszerzési eljárás eredményes lezárása esetén még július elején megindulhat. A munkálatok során teljesen megújul a térfelszín, akadálymentessé válik a közlekedési csomópont, fákat ültetnek a téren, és megteremtik annak lehetőségét, hogy a források biztosítása esetén visszaépülhessen a Rákóczi úti villamos és ahhoz közvetlenül kapcsolódhassanak a Népszínház utcai vonalak is.

Kiemelt kép: Dugó az M1-M7 bevezetőn – Fotó: BPK