A haditechnikai bemutató első napjának programjai jelentős tömegeket vonzottak a Budaörsi Repülőtérre. A kijelölt parkolók a 9 órai kapunyitást követően rövid időn belül megteltek.

Budapestről induló ingyenes buszjáratokat is sokan vették igénybe. A légibemutató és a délelőtti dinamikus bemutatók a gyerekek és felnőttek körében is osztatlan sikert arattak.

Vasárnap is érdekes, színes programokkal és bemutatókkal vártak minden érdeklődőt a Budaörsi Repülőtéren. A jelentős gépjárműforgalom miatt a Budaörsi Repülőtér környékén torlódás alakultki, a jelentős gyalogosforgalom miatt időszakosan a Repülőtéri utat is lezárták a gépjárműforgalom elől.

A vasárnap 18:00 órai kapuzárást követően a katonák megkezdték a bemutatott technikai eszközök visszaszállítását a helyőrségekbe, ezért május 19-én az esti órákban, valamint május 20-án hétfőn és 21-én kedden a repülőtér környékén megnövekedett tehergépjármű-forgalomra számíthatnak az arra közlekedők.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát – írták közleményükben.

Kiemelt kép: Honvédség napja a Budaörsi Repülőtéren – Fotó: honvedelem.hu