Három személyautó karambolozott Budapesten, a 9. és a 10. kerület határán, az Üllői út és az Ecseri út kereszteződésében. A balesethez a fővárosi hivatásos tűzoltók vonultak ki. A raj áramtalanította a járműveket, amelyek akadályozták a forgalmat.

Piros volt a lámpa

A BudaPestkörnyéke.hu helyszíni tudósítójának közlése szerint a Ceglédi út felől érkező piros KIA Ceed kombit vezető fiatal nő egyenesen szándékozott tovább haladni az Ecseri út felé, ám valamit elnézett, mert a jelzőlámpa pirosat jelzett.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem lehetett elkerülni az ütközést

A péntek délutáni csúcsforgalomban ezt a tévedést nem lehetett megúszni ütközés nélkül, bár az Üllői befelé vezető oldalán senki sem találta el, ám a városból kifelé vezető oldalon a zöld jelzésre már éppen beértek a járművek a kereszteződésbe. A belső sávban haladó Suzuki Vitara férfi sofőrje ugyan észlelte balról a Ceedet, már nem volt ideje lefékezni, vele párhuzamosan pedig több autó haladt, így nem rántotta el a kormányt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Fotó a helyszínről:

Keresztbe fordult a Suzuki

Így viszont a KIA jobb elejének rohant a Vitarával, amitől a KIA 90 fokban elfordult az Üllői út felé, a Suzuki pedig keresztbe fordult. Volna, de a középső sávban mellett közlekedő KIA Nero a jobb oldalának csapódott, amitől a Suzuki visszaállt egyenesbe, a Nero pedig kitört bal első futóművel keresztbe elé csúszott. Érdekes módon mindhárom gépjárművet olyan szögben ért az ütközés, illetve a Vitarát az ütközések, hogy a szenzorok nem reagáltak, így annak ellenére, hogy minden részvevő használta a biztonsági övét, egy darab légzsák sem nyílt ki.

Helyszíni felvétel:

Mentő jött a helyszínre

A taxi nem szállított utast, a férfi sofőr pedig nem sérült meg, a Ceed vezetőnője és utasa sem, sőt a Suzuki sofőrje sem, egyedül az ő feleségét rántotta meg a biztonsági öv, aki a Vitara jobb első ülésen utazott. Hozzá mentőt hívtak, amelybe a saját lábán szállt be, majd további vizsgálatok céljából kórházba szállították.

Fotó a helyszínről:

Jöttek a tűzoltók

Emiatt azonban a karambol személyi sérüléssel járó balesetté vált, ami azt jelentette, hogy az okozó nő jogosítványát a helyszínen bevonták. A helyszínre a fővárosi hivatásos tűzoltókat is riasztották, akik áramtalanították a roncsokat, majd kézi erővel félretolták a KIA Ceedet.

Helyszíni fotó:

Óriási káosz

A baleset óriási torlódást és káoszt eredményezett, az Üllői úton a Népligettől autóval csak több, mint fél óra alatt lehetett eljutni a következő metrómegállónál lévő Ecseri útig, valamint a rendőri irányítás megkezdéséig több balesetveszélyes szituáció is kialakult a csomópontban, amikor csak pár centin múlt, hogy nem ütköztek újabb járművek egymásnak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszíni felvételek – Forrás: G.K.