Őrizetbe vettek egy háziorvost és asszisztensét a rendőrök Pest megyében. Úgy tudjuk, hogy vesztegetés miatt kapcsolták le a dokit, ugyanis pénzért jóval több vényköteles gyógyszert írtak fel az asszisztensével együtt, mint amennyit lehetett volna. A nyomozás során a rendőrök arra számítanak, hogy más disznóságok is kiderülnek a doktorról, nyilván nem most kezdte a bizniszt.

Rajtaütés a rendelőben

Lecsaptak a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársai június 5-én egy pest megyei háziorvos rendelőjére, a 66 éves orvosra, az 59 éves asszisztensére és két páciensére, akikről azt feltételezik, hogy megvesztegették a dokit. A gyanú szerint a háziorvos a köpenyébe csúsztatott ezresekért cserébe vényköteles gyógyszerekből a felírható mennyiség többszörösét írta fel a házaspárnak, ezzel bizniszelhettek már régóta. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nyugtatókkal bizniszelt

Alkalmanként és személyenként 3-8 doboz nyugtató hatású tablettát; Frontint, Rivotrilt, Xanaxot és Tramadolt írtak fel, vélhetően a páciensek ezeket a tablettákat tudták jó pénzért továbbadni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Az asszisztens is benne volt a buliban

Az ügyleteknél jelen lévő, a háziorvos utasításait követő asszisztensnek is csurrant-cseppent az anyagi ellenszolgáltatásból. Az 59 éves asszony ezzel egészíthette ki a fizetését.

Ezer alkalommal fogadhatott el pénzt

Információink szerint a nyomozók úgy vélik, az elmúlt, közel másfél évben a kenőpénzt elfogadó orvos közel 1000 alkalommal állította ki a recepteket a vesztegetéssel meggyanúsított házaspárnak.

Mindent lehetett tőlük venni

Az orvos és asszisztense gyanúsítása további vesztegetési tételekkel egészült ki: orvosi igazolások, beutalók, vérvétel kiállítása, elvégzése, egyéb gyógyszerfelírás, egyszerű tanácsadás – mindnek megvolt a hálapénzbeli honorálása.

Szép kis summa

A rendőrség szerint több százezer forintra rúg az orvos vesztegetés elfogadásával összegyűjtött havi mellékese. Úgy tűnik megtalálta a módját annak, hogyan kereshet szép summát.

Bűnügyi felügyeletben az orvos

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya a bűnügyi felügyeletbe került orvos, valamint szabadlábon védekező asszisztense ellen vesztegetés elfogadása bűntettének, a bűnügyi felügyeletbe került férj, valamint szabadlábon védekező felesége ellen vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

Nagyüzemben bizniszclhetett a háziorvos

Információink szerint erős a rendőrség gyanúja, hogy a vesztegető oldalon állók létszáma bővülni fog, ahogyan az orvos által elkövetett vesztegetés elfogadásának rendbelisége is. A nyomozás tehát az ügy szélesítésével és teljes körű felderítésével folytatódik. Vélhetően nagyüzemben mehetett az illegális biznisz a 66 éves doki rendelőjében. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rajtaütés a rendelőben – Forrás: Police.hu