Galambos Erzsinek, a 91 éves, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművésznőnek ősz óta nem fut egyetlen darabja sem, ő azonban nem csügged, elfoglalja magát, és lelkesen várja, hogy akadjon egy olyan színházi vagy filmrendező, aki a korának megfelelő szerepre kéri fel.

Szabadúszó

„Eszem ágában sincs visszavonulni, az egész egy nagy félreértés, aminek semmi alapja nincs. Annyi történt, hogy szeptember 9-én játszottuk utoljára a József Attila Színházban a Mici néni két élete című darabot, és tény, hogy azóta nincs egy szerepem sem. Ez azonban nem jelenti azt, hogy felhagytam a munkával. Szabadúszó művész vagyok, és oda megyek, ahová hívnak” – mondta a színművész a Blikknek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Várja a szerepet

„Ha jön egy minden szempontból nekem való szerep, szívesen elvállalom, ugyanakkor tudom, hogy ennyi idősen mi az, amit illik elvállalni, és mit nem. Azzal is tisztában vagyok, hogy nem könnyű egy kilencvenegy éves színésznőnek megfelelő szerepet találni.”

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fontos a közönség szeretete

A színművész sosem tudná végleg feladni a pályát. „Akkor élek igazán, ha a színpadon vagyok, a közönség szeretete számomra felülmúlhatatlan. Erről nem lehet csak úgy lemondani. Fizikailag és szellemileg is alkalmasnak érzem magam a munkához.”

Piacra is jár

Galambos Erzsi minden nap mozog, lejár a piacra vásárolni, ahol rengeteg szeretettel veszik körül az emberek. Folyamatosan leszólítják, érdeklődnek a hogyléte felől, sőt, még ajándékot is szokott kapni az eladóktól. A memóriája karbantartására is nagy gondot fordít.

Hírfüggő

„Tesztelem, hogy mennyi idő alatt tanulok meg egy-egy költeményt… szerencsére még mindig gyorsan megy. A híreket is követem, amióta van egy tabletem, kinyílt előttem a világ. Minden témában naprakész vagyok, legyen az politika, sport, kultúra vagy bulvár” – tette hozzá.

Ma is hiú

„A szemetet is sminkben viszem le, hetente járok fodrászhoz és manikűröshöz. Az öltözékemre szintén nagyon figyelek, sosem veszek sötét, öreges ruhákat, igyekszem mindig színes darabokat viselni. Annyira megszoktam, hogy nehezen tudnék enélkül élni, nem érezném magam jól a bőrömben. Tudom, van olyan hölgy, akit ebben a korban már nem foglalkoztat a megjelenés, de én hiú ember vagyok, máshogy el sem tudnám képzelni az életem.”

Nem unatkozik

A színésznő négy hónapja nem állt a színpadon. „Hazudnék, ha azt mondanám, boldog voltam, amikor kiderült, hogy nincs feladatom, de bárhogy is érzem magam, ezen akkor sem tudok változtatni, úgyhogy nem sajnálkozom emiatt. Olyan ember vagyok, aki nagyon tud alkalmazkodni az adott helyzethez, és ott kitűzni magának célokat, amiket, ha elér, az elégedettséggel tölti el. Most ezt teszem, nincs időm unatkozni, mert mindig elfoglalom magam.”

Örökké élne

„Az Istenhez szoktam írni egy levelet, és abban kérni, hogy segítsen megvalósítani őket. A múltkor például azt kértem, hogy minden ember addig élhessen, ameddig akar. Azt is megírtam már neki, hogy örökké élni akarok, mert szeretnék az idők végezetéig dolgozni, és a tizenöt éves unokám, valamint a lányom, Eszter mellett lenni.”

Wellnesezni megy

Galambos Erzsi sok időt tölt a lányával és az unokájával. „Januárban is egy hetet fogok velük és a lányom párjával eltölteni egy wellness hotelben, ahová én hívtam meg őket. Mindig is nagy családról álmodtam, ha még egyszer újjászületnék, biztos egy focicsapatnyi gyerekem lenne”

Család az első

„Negyvenéves voltam, amikor Eszter megérkezett hozzánk, és utána már nem lehettem várandós. Neki is úgy alakult az élete, hogy egy lánya született, viszont négy éve új párja lett, akinek van két kamasz fia, őket a saját unokámként szeretem. Plusz a vejemnek van egy testvére, akinek szintén van négy gyermeke, úgyhogy amikor összegyűlik az egész család, rengetegen vagyunk, ami nagyon boldoggá tesz. Miután a számomra a legfontosabb a család, ennél többet nem is kívánhatnék.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Galambos Erzsi – Forrás: MTI