A magyarországi ukránokat tömörítő Egység Egyesület szervez megmozdulást a budapesti orosz nagykövetség elé december 6-án 18 órától.

„Sajnos továbbra is muszáj hallatnunk hangunkat, hiszen az ukrán lakosság ellen intézett napi szintű orosz rakétatámadások folyamatosan bizonyítják, amit az Európai Parlament is kimondott, hogy Oroszország terrorista állam” – mondta el Petrovszka Viktória. Az Egység Egyesület alapítója kiemelte, hogy sajnálattal fogadták, hogy a Fidesz képviselői nem szavaztak az EP ülésén.

Szívesen segítenek az ukránokon a magyarok

„Szerencsére azt tapasztaljuk Magyarországon, hogy a magyarok szívesen segítik az ukrán embereket. Gyűjtési akcióinkon és rendezvényeinken az ukrán kisebbség mellett a legkülönfélébb emberek jelennek meg és támogatnak minket. Most szombaton, 10-én például a MagNet közösségi házban tartunk irodalmi estet, ahol a jazz zene mellett jótékonysági karácsonyfadísz-vásárt is tartunk” – tette hozzá Viktória.

Folyamatosan szervezik a tüntetéseket és a segítő akciókat

Az ukrajnai magyarokat tömörítő egyesület folyamatosan szervezi Budapesten a megmozdulásokat az orosz agresszió kezdete óta. Legnagyobb tüntetésük, melyet más szervezetekkel karöltve hoztak tető alá, az április 30-ai volt, mikor a Deák Ferenc térről a Vértanúk terére vonult át a tömeg. Ugyanakkor tevékenységük nem merül ki a figyelemfelkeltésben, hiszen a vérontás elől hazánkba menekülő ukránokat is folyamatosan segítik.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.