Orvoshiány miatt szerda 18 órától leállt az Uzsoki Kórház sürgősségi osztálya, erről Kunetz Zsombor tett közzé egy posztot a közösségi oldalán, melyben azt a belső körlevelet is csatolta, amiben Dr. Tóth Ferenc orvosigazgtató az osztályon kialakult humánerőforrás krízissel indokolta a durva döntést.

Eddig biztosan nem fog üzemelni

A kórház a sürgösségi ügyeletet az orvosigazgató értesítése alapján előreláthatóan augusztus 30-án, reggel 8 óráig biztosan nem tudja majd ellátni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Három intézményben történhet az ellátás

A Nemzeti Népegészségügyi Központ határozatának értelmében az instabil, illetve súlyos állapotú betegek ellátása az Uzsoki helyett három intézményben, a Honvédkórházban, a Pest Megyei Flór Ferenc Kórházban Kistarcsán, illetve a a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban és Rendelőintézetben történhet.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Az OMSZ feladata

A betegek koordinálása az Országos Mentőszolgálat feladata. Kunetz Zsombol a posztjában közzétett belső körlevelet idézi, mely szerint az orvosigazgató a jogállási törvány miatt felmondott orvosokról ír: “Az ESZJTV (Egészségügyi Jogállásról szóló Törvény)  bevezetését követően sürgősségi betegellátó osztályunkon a vállalkozó orvosok felmondásával jelentős orvoshiány alakult ki, így az SBO működését augusztus 4-én 18 órától intézményünk lemondani kényszerült.”

A traumát nem érinti

A levélben kitérnek arra is, hogy mindez a tramutaológiai ügyeletet nem érinti, ott változatlan formában történik az ellátás.

Ezt mondja Kunetz Zsombor

Kunetz Zsombor azt is megjegyzi, hogy a márciusban hatályba lépett egészségügyi jogállási törvényt azonnal vissza kell vonni, mert rendkívül nehézzé tette a vállalkozó orvosok működését, akik ezelőtt több intézményben is dolgozhattak párhuzamosan.

Nem segít

Ennek vége, és bizony ezen az sem segített, hogy maga a törvény gyakorlatilag félig kész formában jelent meg. Sok módosítás még mindig nem készült el – írja az egészségügyi szakértő.

Itt a teljes poszt:

Zalaegerszegen a traumatológia szűnt meg

Mint ismert, június végén hét traumatológus mondott fel, amivel lényegében megszűnt a baleseti sérültek sürgősségi ellátása a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban. A komolyabb ellátásra, műtétre szorulókat három másik intézménybe, a több mint 50 kilométerre lévő nagykanizsai, szombathelyi és a 130 kilométerre fekvő kaposvári kórházba szállítják. A zalaegerszegi kórház főigazgatója július 8-án jelezte hivatalosan, hogy orvoshiány miatt nem tudja ellátni a súlyos sérülteket az intézmény. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Uzsoki Kórház – Forrás: Google Maps