Amint arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt szerda délután kiesett egy második emeleti ablakon egy hatodikos fiú a budapesti Kosztolányi Dezső Gimnáziumban. Az 1. kerületi iskolából nem sokkal 14 óra előtt értesítették a rendőröket. 

Eljárás indult

Mint megírtuk rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt eljárást indított ismeretlen tettes ellen. Nagy bajba kerülhet a gyerekeket felügyelő tanár, hiszen vélhetően nem látta mi történik a rájuk bízott gyermekekkel. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kórházba vitték

A fiút a szörnyű eset után azonnal kórházba vitték, elsődlegesen arról szóltak a hírek, hogy megműtötték, az állapota pedig kielégítő, a TV2 Tények friss riportjából azonban kiderült, hogy a fiatalt életveszélyes állapotban vitték be a Heim Pál Gyermekkórházba.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kihallgatták a diákokat

A Tényeknek az egyik szülő elmondta, hogy a rendőrség kihallgatta azokat a diákokat, akit az eset idején az osztályteremben voltak, mindannyira azt mondták, nem látták, osztálytársuk miként esett ki, mert ők maguk is nyomkodták a telefonjukat akkor.

Orvosi bravúr

A riportból az is kiderül, hogy a gyermek annyira súlyos állapotban volt, hogy a kórházban a baleseti és gyermekkórház orvosai közösen küzdöttek érte, és orvosi bravúr, hogy sikerült megmenteni az életét.

Már nincs lélegeztetőgépen

Az orvosok „azonnal, szervezetten összeálltak, és ezt a sokszervi eltérést, törést csapatban operálva, többórás műtéti eljárással oldották meg. A mai napra a gyermeket le tudtuk venni a lélegeztetőgépről, túl van a közvetlen életveszélyen, valamennyi sérülése megfelelően ellátott” – mondta még pénteken a Tényeknek Nagy Anikó, a Heim Pál Gyermekkórház főigazgatója.

Sokszor ülnek az ablakban

Mindeközben az egyik helybeli nő is nyilatkozott a Tényeknek, és azt mondta: kutyasétáltatás közben gyakran látja, hogy a gyerekek kiülnek az ablakba abban a gimnáziumban, „de nem szoktak kiesni”, és rejtély, hogy ez most miként történhetett meg. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A riport itt nézhető vissza:

Kapcsolódó:

Kiült az ablakpárkányra az a diák, aki kizuhant a Kosztolányi Dezső Gimnázium második emeletéről

Kiemelt kép: Kosztolányi Dezső Gimnázium – Forrás: Google/BPK-montázs