Átesett a börtönben lévő kötelező egészségügyi vizsgálaton Galambos Lajos, aki szerdán délelőtt kezdte meg a 3 és fél éves börtönbüntetését Baracskán, a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben.

Magánmentővel ment

Ahogy írtunk róla, miután az egészségügyi problémái miatt korábban halasztást kérő zenészt magánmentővel vitték be a börtönbe, és az ügyvédje szerint két műtétet is el kellene végezni a közeljövőben Lajcsin, ezért különös jelentőséggel bírt, hogy mit állapítanak majd meg nála az orvosok. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megvizsgálták egyből

Megvizsgálták és túl van a törvény szerinti egészségügyi vizsgálatokon, jelenleg a gyengélkedőn tartózkodik – mondta a 24.hu-nak, Csontos Zsolt, a trombitás ügyvédje, aki ennél többet nem osztott meg a védence állapotáról.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Gyógyíthatatan beteg

Lajcsi bő két hónappal ezelőtt azt mondta, hogy olyan gyógyíthatatlan betegséggel küzd, ami hatással lesz az egész hátralevő életére. Ennek részleteiről ezt mondta a HOT! magazinnak a bevonulásának elhalasztásakor.

Gyakran fullad

„Tüdőtágulásom van, úgynevezett keszonbetegségem, amitől gyakorta fulladok, köhögök, ezenkívül más problémám is van, ami kizárja azt, hogy bevonuljak. Bővebben nem szeretnék beszélni a részletekről, de azt elmondhatom, hogy a betegségem gyógyíthatatlan és visszafordíthatatlan.”

Megtört

Egy szemtanú szerint mentőautóval érkezett a helyszínre, megtörten, görnyedve szállt ki a járműből és egy oxigénpalackot is húzott maga után. Lajos testvére, István a Blikknek mesélt arról, hogyan váltak el.

Függő ügyek

„Próbált mindent elrendezni. Én is találkoztam vele, mert kellett néhány családi dologról beszélnünk, és megkért, hogy figyeljek oda néhány függőben lévő dolgára. Ebbe az ingatlanjai értékesítése nem tartozik bele, azt másra bízta.”

Megviseli a helyzet

Akkor még jókedvűnek tűnt, ám este még felhívott telefonon, és már éreztem a hangján, hogy megtört, megviseli a helyzet. Ugyanakkor, mint az elmúlt években mindig, most is méltósággal vette tudomásul, hogy mi vár rá” – mesélte István, aki a bevonulása óta semmit nem tud Lajcsiról.

Nagyon beteg

Sokan nem hiszik el, de a testvérem tényleg beteg már egy ideje. Két műtétre is elő volt jegyezve, az egyik halaszthatatlan, nem tudom, ezekre mikor és milyen körülmények között fog majd sor kerülni. Csak remélni tudom, hogy addig is biztosítanak neki minden szükséges eszközt, éjszaka ugyanis oxigénpalackot használ, ami egy nagy gépen keresztül juttat levegőt a szervezetébe – nyilatkozta a Blikknek.

Itt műthetik

Amennyiben valóban úgy döntenek, hogy Galambos Lajos operációjára szükség van, erre a berettyóújfalui börtönkórházban kerülhet sor.

Ezért került börtönbe

Galambos Lajost három év hat hónap szabadságvesztésre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte tavaly decemberben a Budapest Környéki Törvényszék a gáz-, víz- és áramlopási ügye miatt. A zenész halasztást kért az egészségi állapota miatt, de ezt a bíróság nem tartotta alaposnak, így elutasította indítványát. A zenész szerdán vonult be a baracskai börtönbe. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Galambos Lajcsi