Összecseréltek két beteget a szolnoki kórházban. Mire a valóságban elhunyt asszony családja megtudta, hogy mi is történt igazából, már el is hamvasztották az holttestet. Nem kizárt, hogy már a hibás adatok alapján gyógyszerezték a később elhunyt asszonyt.

Összecseréltek két beteget

Összecserélhettek két idős beteget a szolnoki kórházban. Az egyikük november 26-án meghalt, amiről azonban a másik beteg hozzátartozóit értesítették, akik intézkedtek is a hamvasztásról. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A lánya véletlenül tudta meg

Az RTL Híradónak nyilatkozott az elhunyt asszony lánya, aki két napja véletlenül tudta meg, hogy mi történt, amikor meg akarta látogatni az édesanyját a kórházban.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Úgy tudta, javul az édesanyja állapota

Az idős asszonyt november 19-én szállították a szolnoki Hetényi Géza Kórház Covid-osztályára koronavírus-fertőzéssel. Két nappal később a lánya jó híreket kapott, úgy tudta, javul az anyja állapota.

Láztalanul került a belgyógyászatra

„24-én felkerült a krónikus belgyógyászati osztályra, öt nap után, nem covidosként, láztalanul” – nyilatkozta Kissné Csomor Mária

Egy másik nőt talált az ágyon

Mária azt mondta, hogy tegnapelőtt az édesanyja helyett, ám az ő adataival egy másik nőt talált a kórházi ágyon.

Értesítette a rendőrséget

A nővér először nem hitt neki, majd jelezte a főorvosnak, hogy összecserélhették a betegeket. Mivel Mária akkor még nem tudta, hová lett az édesanyja, értesítette a rendőröket is.

El is hamvasztották

Ezután a Covid-osztályra szeretett volna bejutni, hátha az édesanyja ott van, ám ekkor a kórház főigazgatója közölte vele, hogy Mária anyja már november 26-án meghalt, sőt, el is hamvasztották.

Rossz gyógyszereket kapott

„Az igazgató azt mondta, hogy igen, nagy hibát követtek el, és amikor felvetettem, hogy az édesanyám a Covidról felfelé a krónikus belosztályon nem jól lett kezelve, és ellentétes gyógyszert kaphatott, arra is azt mondta: valószínűleg így történt” – mondta a gyászoló asszony.

A másik beteg családját felzaklatták az események

Mária ezután felvette a kórházban fekvő másik nő lányával a kapcsolatot, de ő is csak szerdán tudta meg, hogy valaki más hozzátartozóját hamvasztották el. Ő ugyan örül, hogy az ő édesanyja életben van, de nagyon felzaklatta az eseménysorozat.

Vizsgálják az ügyet

A kórház elismerte a tévedést, amit azzal indokoltak, hogy a betegek kezén nem volt karszalag. Az intézményben azonnali belső vizsgálatot indítottak, de az ügyet már a rendőrség is vizsgálja. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a szolnoki Hetényi kórház – Forrás: ASZ Hírpotal