Összecseréltek két kisbabát az egyik hódmezővásárhelyi kórházban. A szülők nem a saját gyereküket vitték haza, később hívták őket, hogy az ő gyermekük még a kórházban van. Tényleg senki sem ellenőrizte az intézmény részéről az újszülöttek kiadását? A kórház sunnyog, egyelőre nem nyilatkozott a sajtónak, bocsánatkérő levelet ígértek a szülőknek.  

Összecserélt gyerekek

Figyelmetlenségből összecseréltek két kisbabát a napokban Hódmezővásárhelyen, a szülészeten. A bakit a szülők sem vették észre, az egyik kisfiút már haza is vitték annak nem igazi szülei, akik pont otthonukba érkezve kapták a telefont a kórházból: sajnos rossz gyermeket vittek haza. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Más gyermeke

Az édesapa a szeged 365.hu portálnak így beszélt a történtekről: „Múlt hétfőn megkaptuk a gyerekünket és a papírokat, majd indultunk is haza. Siettünk a taxihoz, ami már várt bennünket, hazaértünk. Pont, amikor betoppantunk, ránk telefonált a kórház, hogy a fiunk, Dajka Zoltán Noel ott van bent, náluk.” – mesélte az édesapa.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Nem az ő nevük szerepelt a karszalagon

Az apuka így folytatta: „Érdekesnek találtuk, mert ugye mi már hazahoztunk egy gyereket. Mondták, hogy ellenőrizzük a baba csuklóján lévő karszalagot a gyermek születési adataival, amit megnéztünk, és tényleg rá volt írva egy másik név. Szikrázott a szemem, amikor megláttam.” – tette hozzá a bepöccent apa.

Nagyon hasonlítottak

„Ugyanúgy ott volt az orrán néhány pötty, mint a miénknek. Nagyon hasonlítottak.” – mondta a lapnak. Ezek szerint a kórházban úgy adtak ki egy kisbabát, hogy senki az ég világon nem ellenőrizte, hogy a valódi szüleinek adják-e ki a picit.

Hiba történt

Az édesapa elmondta, a kórházban annyit mondtak nekik, hiba történt, mindjárt hozzák a kisgyereket. Azt is mondták neki, érkezni fog majd egy bocsánatkérő levél a kórháztól.

Babacsere

„Megtörtént a baba-visszacsere, hazajöttünk taxival aztán hála a jó Istennek, lezárult ez az egész. Mindenki jól van, egészséges.” – mondta az apuka.

Sunnyog a kórház

Az ügyben megkeresték az intézményt, de a kórház a világos kommunikáció, a nyilvános bocsánatkérés helyett nem csak a helyi, az országos sajtónak sem válaszol, vagyis sunnyog.

Kiemelt kép: Kórház Hódmezővásárhelyen, itt cserélték össze a babákat – Forrás: Google