Piliscsaba KDNP-s, vagyis kormánypárti polgármestere a közösségi oldalán jelentette be, hogy az iskola mellől leveteti a Stop Háború plakátokat, amelyet a Fidesz-KDNP kormány rakatott ki. A térség országgyűlési képviselője, Menczer Tamás szégyelli, hogy ilyet tett a politikai közösségének tagja. Szerinte Farkas András polgármester és a Fidesz helyi választókerületi elnöke, Czuczor Gergely “összecsinálta magát azon, amit a helyi háborúpárti baloldal kiadott”. Pár évvel ezelőtt Orbán Viktor elmagyarázta a félelmet keltő politikai kampányok pszichológiáját. Orbán Viktor és Menczer Tamás videóját a cikkünk alján nézheted meg.

Áthelyezik a plakátot

Piliscsaba KDNP-s polgármestere, Farkas András bejelentette, hogy áthelyezik a helyi iskola kapuja mellett látható Stop Háború plakátot: “Több szülői megkeresés érkezett hozzám a Jókai iskola kapuja közelében található Stop háború feliratú plakáttal kapcsolatban. Miután a képviselő-testület tagjainak véleménye egyezett a kérdésben, ma egyeztettem a plakáthelyeket kezelő céggel. Bár jogszabályt nem sért a plakát ezen a helyszínen, jövő hét folyamán áthelyezik a hirdetést.” – írta a polgármester. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Szégyelli magát Menczer Tamás

Farkas András a KDNP országos elnökségének, vagyis a kormánypártnak a tagja, 2014 óta vezeti a települést, idén azonban nem indul újra a tisztségért. A polgármester akciójára a térség országgyűlési képviselője, Menczer Tamás a Kossuth Rádióban reagált. A videót a cikkünk alján nézheted meg. Ebben elmondta: nagyon szégyelli magát.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem a plakát jelent veszélyt

Menczer Tamás így fogalmazott a rádióban: “A gyerekekre nem a Stop Háború plakát jelent veszélyt, hanem az a háború, ami több, mint két éve itt van a szomszédunkban. A helyzet napról-napra rosszabb, a harmadik világháború kockázata soha nem volt akkora, mint most. Ez jelent veszélyt. Akinek fontos a gyereke az támogasson bennünket” – mondta a helyi országgyűlési képviselő, aki egyben a Fidesz kommunikációs igazgatója is.

Kiosztotta a polgármestert

Az országgyűlési képviselő ezután kiosztotta Piliscsaba polgármesterét, Farkas Andrást, sőt még a térség Fidesz választókerületének elnökét, Czuczor Gergelyt is. Utóbbi egyébként Budaörsön indul polgármesternek a kirobbanthatatlannak tűnő, ellenzéki, Wittinghoff Tamás ellen. Menczer Tamás így fogalmazott:

Összecsinálták magukat

„Piliscsabán az történt, hogy a helyi baloldali, háborúpárti önkormányzati politikusok támadták meg a plakátot. Ezt követően a KDNP-s polgármester, a fideszes választókerületi elnökével, Czuczor Gergellyel együtt összecsinálta magát és teljesítette azt, amit amit a háborúparti, baloldali politikusok kiadtak. Szerintem ez szégyen. Én úgy szégyellem magam, hogy azt el sem tudom mondani.” – mondta Menczer Tamás a rádióban.

Háború és béke

A piliscsabai polgármester posztja alatt egy fénykép nélküli, vagyis kamuprofilból ezt írják: “Miért fontosabb néhány szülő véleménye, mint az ország biztonsága?” A legtöbb valódi hozzászóló, akik nem álprofilok mögé bújnak, egyetértenek a polgármester döntésével. Egyikőjük ezt írja: “Az összes háborús plakátot le kell venni az országban. A békepárti miniszterelnök ne ijesztgesse háborúval a magyar népet.

Orbán Viktor elmagyarázta

Nemrég előkerült egy videó, ahol Orbán Viktor részletesen elmagyarázta a háborúval riogató politikai kampányok pszichológiáját. Így fogalmazott: “A legmélyebben, vagyis a legmeghatározóbb erővel a fizikai biztonság iránti vágy jelentkezik az emberben. Ezért van az, hogy a hatalmon lévők gyakran az embereknek ezt a legalul lévő, legmélyebb ösztöneit támadják meg, a fizikai biztonságot. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Orván Viktor magyarázata (01:20:12-től kezdődik)

Ez pedig Menczer Tamás Kossuth rádiós videója

Kiemelt kép: Menczer Tamás országgyűlési képviselő, a Fidesz kommunikációs igazgatója. A kép illusztráció, Adobe mesterséges intelligencia felhasználásával készült.