A 12 éves kislány halálos szúrás érte, azért maradt életben, mert a mentőhelikopterben vért adtak neki. Azóta pszichológushoz jár, próbálja feldolgozni a történteket. Most a rendőrség is meghallgatta Mirellát, a kislány zokogott a nyomozók előtt.

Halállistát készített a tettes

Ahogy arról az elsők között beszámoltunk, majdnem tragédiával végződő késelés történt a bőnyi általános iskolában. Az egyik diáklány halállistát készített, az első áldozata a 12 éves Mirella lett volna, ezért hátba szúrta a kislányt egy 25 centis késsel. A tettes, B. Katalin azóta egy budapesti javítóintézetben vár a sorsára. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kihallgatták a rendőrök az áldozatot

Most kihallgatták a nyomozók az áldozatot is. A Blikk értesülései szerint Horváth Mirellának a Győri Rendőrkapitányság épületében, videóhívás útján kellett felelevenítenie az átélt borzalmakat. A szerencsétlenül járt diák édesapja beszélt a részletekről, aki lánya mellett lehetett a meghallgatása során is.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Elsírta magát

“El tudott mondani mindent, ami persze megviselte, de majd valahogy túllépünk rajta. Készültünk rá lelkileg, de azért így is elsírta magát, hiába erős, egy ilyen traumát nem lehet ennyi idő alatt feldolgozni. Fizikálisan szerencsére már jól van, mentálisan viszont még érződik rajta a megrázkódtatás. Rendszeresen járunk vele pszichológushoz, aki segít neki a feldolgozásban – mondta el Horváth József.

Azonnal hazautazott

Mirella édesapja eddig Ausztriában dolgozott, hogy eltartsa a Rétalapon élő családját, de a kislányával történtek után azonnal hazautazott, s maga mögött hagyta a megélhetésüket biztosító állását is.

Beszéltek az igazgatóval

A történtek után Mirella kijelentette, hogy soha többé nem megy vissza abba az iskolába, ahol majdnem megölték. Az anyukájával bementek a suliba, ahol beszéltek a tanárnőjével és az igazgatóval is. 

Visszamegy a suliba

Kiderült, hogy szerencsére nagyon támogatóak a gyerekek is, mindenki várja vissza Mirellát az iskolába, ezért a kislány úgy döntött, hogy visszamenne közéjük. “Legkésőbb szeptembertől biztosan, de még az is lehet, hogy már jövő héten visszatér. Szerencsére szépen tud mozogni, a varratokat kiszedték, és a röntgenfelvétel is jó lett” – tette hozzá az aggódó apuka.

Javítóban marad a tettes

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája a minap újabb négy hónappal meghosszabbította a késelő letartóztatását, így jó ideig még biztosan nem szabadulhat a budapesti javítóintézetből. Mirella családjának egyébként nem az a fontos, hogy a gyereket megbüntessék, nekik az számít, hogy a lányuk minél előbb a régi lehessen.

25 centis késsel szúrt

Mint megírtuk, a javítóintézetbe kerülő B. Katalin a szünetben szúrta hátba egy 25 centi pengehosszúságú késsel Mirellát, aki csak annak köszönhetően élte túl a támadást, hogy már a mentőhelikopterben tudták pótolni a vérveszteségét. Katalin készülhetett a tettére: halállistát írt, amire feljegyezte, kikkel akar végezni. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: A bőnyi iskoláról készült felvétel. A kép illusztráció, Adobe mesterséges intelligencia felhasználásával készült