Összeesett és meghalt kedden a Gyarmati Dezső Uzsoda egyik munkatársa. A mentők már nem tudtak rajta segíteni. Szintén kedden egy 14 éves fiú esett össze tesiórán. Őt tanárai élesztették újra.

Meghalt az uszoda munkatársa

Rosszul lett és meghalt a 2. kerületben működő Gyarmati Dezső Uszoda egyik munkatársa kedd délután. A mentők nem tudták újraéleszteni a férfit, aki feltehetően szívmegállás miatt vesztette életét.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bezárták az uszodát

Az eset után a Gyarmati Dezső Uszoda Facebook oldalán a következő közleményt tette közé: „Kedves Vendégeink! Sajnálatos egészségügyi vészhelyzet miatt a mai napon a lakosság számára nem tudtunk kinyitni. A mentők jelenleg is a helyszínen vannak. Köszönjük a megértésüket!”

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Tesi órán esett össze

Testnevelés órán esett össze szintén kedden minden előjel nélkül egy 14 éves fiú Szabolcs megyében – közölte az Országos Mentőszolgálat egy Facebook-bejegyzésben.

Két tanára segített

A tanulónak semmilyen előzetes panasza nem volt, sőt, előjele sem volt az ájulásának. Elsőként  két tanára sietett a segítségére.

Mentőhelikopter is a helyszínre érkezett

„Rutinos mentésirányító bajtársunk azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet és a mentőhelikoptert, amíg a teendőkre instruálta a pedagógusokat” – írják a mentők.

A mentőegységek az iskola előtt

Helyszíni felvétel – Forrás: Facebook

Sikerült újraéleszteni a fiút

Az egységek percek alatt helyszínre értek és együtt, emelt szinten küzdöttek a fiú életéért, ami rövid időn belül eredményre vezetett.

Kórházba vitték a fiút

A fiút végül stabil állapotban, légi úton szállíthatták kórházba a mentők. Mielőbbi felépülést kívánunk, a mentésben résztvevőknek gratulálunk!”  – zárja közleményét az Országos Mentőszolgálat.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Gyarmati Dezső Uszoda  – Forrás: Facebook/Gyarmati Dezső Uszoda